Nederland - Eredivisie 2023-2024

06-10-2023 20:00

Voorbeschouwing FC Volendam – FC Utrecht (06-10-2023)

  • Match header module: FC Volendam vs FC Utrecht 2023-10-06 20:00

Op speelronde 8 mag je nog niet over een degradatiewedstrijd spreken. Het is simpelweg te vroeg in het seizoen.

Dat neemt niet weg dat FC Volendam en FC Utrecht dramatisch aan het seizoen zijn begonnen. Voor FC Volendam is dit misschien niet echt een verrassing, voor Utrecht valt het zwaar tegen.

Het ontslag van Silberbauer heeft voorlopig weinig resultaat gehad. De eerste wedstrijd onder Ron Jans werd gewonnen, maar daarna volgden twee nederlagen. Vooral die van vorig weekend, in eigen huis tegen Almere City FC, deed pijn.

Bij FC Volendam gaat het niet veel beter. Als je naar de ranglijst kijkt, gaat het zelfs nog slechter. Vorig weekend werd er verloren van PSV. Dat is logisch, maar FC Volendam had geluk dat PSV het vizier niet op scherp had staan, anders waren het dubbele cijfers geworden.

Het spel van de Volendammers doet weinig goeds beloven voor de rest van het seizoen. De enige hoop voor de supporters is dat vorig seizoen wordt gekopieerd. Ook toen begon FC Volendam dramatisch, maar ging het na het WK in Qatar een stuk beter.

Druk vol op FC Utrecht

Bij FC Utrecht zullen ze met Almere City en FC Volendam voor de boeg aan zes punten hebben gedacht. Dat gaat sowieso niet meer lukken. Tegen Volendam moet er gewonnen worden. De druk is nu al heel groot en wordt met de week groter.

De supporters zijn bang voor een scenario zoals bij FC Groningen. Die ploeg ‘kon ook niet degraderen’, maar het gebeurde wel. Zover is het natuurlijk nog lang niet, maar het is alarmfase 1.

Beide ploegen zullen de interlandbreak in willen gaan met een driepunter. Dan kan er in relatieve rust worden toegewerkt naar de volgende wedstrijden. Het gaat bij beide teams zo slecht dat je onmogelijk een favoriet kunt aanwijzen.

Misschien dat FC Utrecht het lichte voordeel heeft, puur op basis van het verleden.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account