Nederland - Eredivisie 2023-2024

23-09-2023 16:30

Voorbeschouwing FC Volendam – Heracles Almelo (23-09-2023)

  • Match header module: FC Volendam vs Heracles Almelo 2023-09-23 16:30

Bij FC Volendam doen ze er blijkbaar alles aan om alles wat in de afgelopen seizoenen is opgebouwd naar de verdoemenis te helpen

FC Volendam handhaafde zich vorig seizoen knap op het hoogste niveau. Maar op de achtergrond speelde er van alles. Tussen het bestuur en de Raad van Commissarissen was het nooit gezellig en dan was er ook nog een groep die trainer Wim Jonk weg wilden hebben.

Jonk is inmiddels geen trainer meer, maar technisch manager. Zijn opvolger is de jonge Duitser Matthias Kohler. Is de rust daarmee teruggekeerd? Zeker niet. Eerst was er de dubbele arbitragezaak van Carel Eiting, die uiteindelijk naar FC Twente mocht vertrekken. En de laatste weken heeft Mbuyamba zich ziekgemeld. Het gaat lekker daar in Volendam.

Voor de supporters moet de hele gang van zaken frustrerend zijn. FC Volendam speelt eindelijk weer op het hoogste niveau en dan wordt er op bestuurlijk vlak een potje van gemaakt. Sportief trouwens ook. FC Volendam staat na vier wedstrijden nog op 0 punten.

Middenmoter Heracles

Met Heracles Almelo gaat het een stuk beter. Je bent al bijna vergeten dat er in Almelo vorig seizoen vooral op vrijdagavond werd gespeeld. Na vier wedstrijden staat Heracles op twee overwinningen en twee nederlagen.

Vorig weekend werd er van FC Utrecht verloren. Op basis van de ranglijst een teleurstellend resultaat, maar van FC Utrecht weet je dat het daar snel kan gaan draaien. Als Heracles rond de tiende plaats eindigt, hebben ze het in Almelo goed gedaan.

Deze uitwedstrijd in Volendam is op dat vlak een cruciaal duel. Als er gewonnen wordt, staat FC Volendam op 9 punten achterstand. En zie dat gat dan nog maar eens te dichten.

Voor FC Volendam is het juist andersom. Er moet gewonnen worden. Niet alleen om aan te haken, maar ook voor het vertrouwen. Dat is nu immers ver te zoeken.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account