Nederland - Eredivisie 2023-2024

07-04-2024 16:45

Voorbeschouwing FC Volendam – RKC Waalwijk (07-04-2024)

  • Match header module: FC Volendam vs RKC Waalwijk 2024-04-07 16:45

FC Volendam bevindt zich al een tijdje in de ‘last chance saloon’. De thuisploeg is bezig aan een dramatisch seizoen en moet in de laatste zes duels een flinke achterstand op Excelsior en RKC Waalwijk goedmaken.

De thuiswedstrijd tegen laatstgenoemde is een goede kans om er nog iets van te maken. De Waalwijkers zijn aan een aardige reeks bezig. Net op tijd, want de situatie begon penibel te worden. De ploeg van Henk Fraser is nog lang niet veilig, maar heeft alles in eigen hand.

Bij FC Volendam moet er heel snel een ommekeer komen. In 2024 heeft de ploeg nog niet gewonnen. En, zo eerlijk moet je zijn, FC Volendam is ook niet vaak in de buurt van een zege geweest.

Tegenover vijf gelijke spelen staan vooral kansloze nederlagen. Een strohalm was er afgelopen donderdag, toen er in eigen huis een punt werd gepakt tegen Feyenoord. Dit kan het begin van de ommekeer zijn.

International bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk is geen ploeg die de ene na de andere international aflevert. Toch is er deze week eentje bijgekomen. Doelman Etienne Vaessen gaat het doel van Suriname verdedigen. Voor hem een mooie stap en een bekroning voor het harde werk.

Ondanks de plaats op de ranglijst speelt RKC best aardig voetbal. Wat heb je daar aan? Niks, want het resterende programma is behoorlijk zwaar. Het zou zomaar kunnen dat RKC Waalwijk play-offs voor handhaving moet gaan spelen. Drie punten in FC Volendam zijn dus heel belangrijk.

Voor de neutrale toeschouwer zal het zondag smullen worden. Op deze wedstrijden staat altijd een hoop spanning. RKC start als favoriet. Niet alleen omdat het de laatste tijd aardig speelt, maar vooral omdat bij FC Volendam het tegendeel het geval is.

Maar wellicht dat de Volendammers vertrouwen hebben gekregen van het gelijke spel tegen Feyenoord.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account