Nederland - Eredivisie 2023-2024

11-08-2023 20:00

Voorbeschouwing FC Volendam – Vitesse (11-08-2023)

  • Match header module: FC Volendam vs Vitesse 2023-08-11 20:00

Het eredivisieseizoen 2023/2024 wordt geopend door FC Volendam en Vitesse. FC Volendam eindigde vorig seizoen als promovendus op een knappe veertiende plaats.

Vitesse vocht lange tijd tegen degradatie, maar eindigde als tiende. Nog altijd te laag voor de club uit Arnhem, maar omdat degradatie lange tijd een echt gevaar was, zal men uiteindelijk tevreden zijn geweest.

Bij FC Volendam is het in de zomer net zo onrustig geweest als tijdens het vorige seizoen. Toen gebeurde er op bestuurlijk vlak van alles, dit keer is de grootste verandering dat er een andere trainer voor de groep staat. Wim Jonk is technisch manager geworden en opgevolgd door de pas 32-jarige Duitser Matthias Kohler.

Dan zijn er nog sterspeler Carel Eiting en cultspits Henk Veerman. Eiting wil weg en kwam tijdens de voorbereiding nauwelijks in actie. En Veerman vertrok naar ADO Den Haag. Op zich niet vreemd, maar Volendam en ADO hadden al een akkoord voordat Veerman überhaupt van de interesse op de hoogte was.

Rustig bij Vitesse

Bij Vitesse was het behoorlijk rustig in de zomer. Waar vroeger nog weleens werd gesproken over FC Hollywood aan de Rijn, is de club uit Arnhem de laatste weken weinig in het nieuws geweest. Ook op de transfermarkt was het (tot nu toe) rustig.

De Fransman Amine Boutrah is aangetrokken. Hij maakte vorig seizoen indruk op het derde Franse niveau en zou kunnen uitgroeien tot een ster. Die status heeft Million Manhoef al. Het is voor de Arnhemmers te hopen dat ze hem kunnen behouden.

De openingswedstrijd van het seizoen is altijd lastig om te voorspellen. In de voorbereiding leed FC Volendam enkele nipte nederlagen tegen Belgische clubs en speelde Vitesse vooral gelijk.

Op basis van de naam zou je Vitesse als favoriet aanwijzen, op basis van de tweede helft van vorig seizoen en het thuisvoordeel heeft FC Volendam een streepje voor.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account