Nederland - Eredivisie 2023-2024

07-04-2024 14:30

Voorbeschouwing Feyenoord – Ajax (07-04-2024)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs AFC Ajax 2024-04-07 14:30

Zondag staat de Klassieker op het programma. Het zal in de lange historie tussen Feyenoord en Ajax niet vaak zijn voorgekomen dat de Rotterdammer zo torenhoog favoriet zijn geweest als nu.

Feyenoord is als regerend landskampioen bezig aan een keurig seizoen. PSV steekt er een stukje bovenuit, maar Feyenoord heeft de tweede plaats stevig in handen.

Dat had nog een stukje steviger kunnen zijn, als er doordeweeks was gewonnen van FC Volendam. In een draak van een wedstrijd bleef het echter 0-0.

Ajax hoort altijd mee te spelen voor de titel. Dit seizoen is het echter de vraag of de Amsterdammers zich überhaupt voor Europees voetbal plaatsen.

Momenteel staat Ajax vijfde. Als Feyenoord de KNVB-beker wint, is dat voldoende voor de voorronde van de Conference League, anders worden het play-offs. Ajax voelt de hete adem van NEC in de nek. Ook Go Ahead Eagles en FC Utrecht kunnen de Amsterdammers nog bedreigen.

Een van de (vele) dieptepunten

Eerder dit seizoen eindigde de Klassieker in Amsterdam in een 4-0 zege voor Feyenoord. Het duel werd in de tweede helft gestaakt, omdat supporters van Ajax de boel (bewust) saboteerden. Maurice Steijn was toen nog trainer.

Ajax was aanvallend niet eens zo slecht, maar achterin was het een grote gatenkaas. Feyenoord maakte daar dankbaar gebruik. De 0-4 is een van de dieptepunten van dit seizoen voor Ajax, naast de bestuurlijke crisis en het (kortstondig) bivakkeren op de achttiende plaats.

Je vraagt je af wat Ajax komende zondag kan laten zien. Los van het matige spel kampen de Amsterdammers met aardig wat blessures. Berghuis en Henderson zijn er zondag in ieder geval niet bij. Achter de naam van Brobbey staat nog een vraagteken.

Ook Feyenoord heeft personele problemen. Hartman komt dit seizoen niet meer in actie. Verdediger Gernot Trauner en keeper Bijlow zijn er al een tijd niet bij.

Feyenoord is zondag favoriet. Maar in dit soort wedstrijden weet je het nooit.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account