Nederland - Eredivisie 2023-2024

12-11-2023 16:45

Voorbeschouwing Feyenoord – AZ (12-11-2023)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs AZ Alkmaar 2023-11-12 16:45

Bij een overwinning neemt Feyenoord de tweede plaats over van AZ. Dat is verre van onrealistisch.

Om te beginnen heeft Feyenoord een uitstekend team. Daarnaast is AZ de laatste weken wat minder op dreef. Vorig weekend werd er teleurstellend gelijk gespeeld tegen Excelsior.

De mannen van Pascal Jansen gaan proberen om bij het nieuwe bezoek aan Rotterdam drie punten te pakken. De laatste zege van AZ in De Kuip dateert van 24 januari 2021. Destijds werd het in een spectaculair duel 2-3. Van de 22 spelers die toen aan het duel begonnen, staan er maximaal vier aan de aftrap.

Geertruida, Stengs (toen nog AZ), Sugawara en Martins Indi. Vooral Feyenoord is in vergelijking met een kleine drie jaar geleden veel beter geworden. Dat is grotendeels te danken aan Arne Slot.

Eerder liet Slot bij AZ al zien een uitstekende trainer te zijn. Bij Feyenoord boekt hij het ene na het andere succes.

Hoe zijn de Europese wedstrijden verteerd?

Feyenoord en AZ hebben allebei een zware Europese uitwedstrijd achter de rug. Feyenoord heeft wel twee dagen langer de tijd om bij te komen. Dit kan zijn weerslag hebben op het onderlinge duel van zondag, hoewel je dit nooit met zekerheid kan zeggen.

Als AZ met 3-0 wint, hoor je niemand erover. Als Feyenoord er in de tweede helft overheen walst, is de vermoeidheid ineens wel een factor.

Feyenoord – AZ wordt ook een ontmoeting tussen de twee topscorers van de eredivisie. Santiago Giménez en Vangelis Pavlidis hebben er allebei al dertien gemaakt. Tijdens de vorige speelronde kwamen ze niet tot scoren. Bij Feyenoord zal het deze week nog wel even gaan over de gemiste strafschop van Santiago Giménez.

AZ moet vrijdag en zaterdag een manier zien te vinden om Feyenoord te bespelen. Hoog druk zetten werkte voor FC Twente. Of AZ dat ook kan in de Rotterdamse Kuip, zien we zondag. Feyenoord heeft in eigen huis de beste papieren om te winnen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account