Nederland - Eredivisie 2023-2024

19-05-2024 14:30

Voorbeschouwing Feyenoord – Excelsior (19-05-2024)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs Excelsior 2024-05-19 14:30

Een Rotterdamse derby is altijd leuk, maar Excelsior had waarschijnlijk een andere tegenstander gewild.

De Kralingers staan momenteel op de zestiende plaats, met evenveel punten als de nummer vijftien RKC Waalwijk. Het komt aan op doelsaldo. Dat van RKC Waalwijk is iets beter, maar het verschil is slechts drie doelpunten. Voor Excelsior en RKC kan het dus nog alle kanten op.

Allebei hebben ze het zondag zwaar. Waar Excelsior op bezoek gaat bij Feyenoord, mag RKC Waalwijk naar Eindhoven om het tegen landskampioen PSV op te nemen. Het zou goed kunnen dat het erop aankomt om zo min mogelijk tegendoelpunten te krijgen.

Daar is Excelsior niet zo goed in. Doelman Stijn van Gassel moest al 69 keer vissen, waaronder vier keer in de eerdere ontmoeting met Feyenoord.

De thuisploeg wil trainer Arne Slot vast en zeker een mooi afscheid geven, waardoor er van een cadeautje aan de vroegere satellietclub geen sprake zal zijn.

Vertrouwen bij Excelsior

Excelsior heeft wel een voordeel, het trekt met vertrouwen naar De Kuip. Thuis tegen Heracles Almelo werd er vorig weekend met maar liefst 4-0 gewonnen.

Nu is Feyenoord andere koek, maar Excelsior liet zien dat het wel degelijk goed kan voetballen. Feyenoord speelt nergens meer om, wat wellicht ook in het voordeel van Excelsior kan werken.

Maar groot is de kans op een resultaat uiteraard niet. Feyenoord is een veel betere ploeg dan Excelsior, is de laatste weken lekker op dreef en heeft De Kuip als motivatie om er iets van te maken.

De statistieken spreken ook niet bepaald in het voordeel van Excelsior. De laatste keer dat er in De Kuip van Feyenoord werd gewonnen, was in 1980. Trainer Marinus Dijkhuizen was destijds pas acht jaar oud.

Een nieuwe stunt is natuurlijk altijd mogelijk. Excelsior kan het zich niet veroorloven om de schade te beperken, wat voor een interessant duel kan zorgen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account