Nederland - Eredivisie 2023-2024

07-12-2023 21:00

Voorbeschouwing Feyenoord – FC Volendam (07-12-2023)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs FC Volendam 2023-12-07 21:00

Feyenoord kan na de nederlagen tegen Atlético Madrid en PSV lekker aan het vertrouwen gaan werken.

Je bent een dapper persoon als je flink inzet op een overwinning van FC Volendam. Het is chaos in het palingdorp. Je kunt je bijna niet voorstellen dat de rust in de aanloop naar Feyenoord terugkeert.

Het is nog niet bekend wanneer trainer Kohler de club gaat verlaten, maar dat dit gaat gebeuren staat al wel vast. FC Volendam is een stuurloos schip. Er zijn vier bestuursleden ontslagen en acht man van Team Jonk opgestapt.

Dat is natuurlijk allemaal al geen pretje. Maar daar komt nog bij dat het spel om te janken is. De club staat gedeeld laatste. Dat was vorig seizoen vlak voor de winterstop ook het geval, alleen was het toen op bestuurlijk vlak iets rustiger.

FC Volendam is een van de gedoodverfde degradanten. Voor de winterstop speelt de ploeg nog tegen Feyenoord en sc Heerenveen. Dat zijn niet direct wedstrijden waarin punten kunnen worden gepakt.

Vizier op plek twee

Feyenoord-trainer Arne Slot was na de verloren topper tegen PSV duidelijk. Het vizier van Feyenoord gaat voorlopig op plek twee. Dat is dit seizoen ook een prijs, omdat de nummer twee zich rechtstreeks voor de Champions League plaatst.

Feyenoord strijdt voor plek twee met AZ en FC Twente. Feyenoord moet wedstrijden tegen de mindere goden dan ook sowieso winnen.

FC Volendam heeft een wonder nodig om een resultaat mee te nemen uit De Kuip. Misschien dat ze zich een beetje kunnen optrekken aan vorig seizoen. Toen won Feyenoord moeizaam met 2-1. Maar het ene seizoen is het andere niet.

FC Volendam speelt dramatisch, heeft geen bestuur, en waarschijnlijk ook geen trainer, en mist vertrouwen. En dan mag je ook nog op bezoek bij het kwalitatief ijzersterke Feyenoord. Vooraf lijkt het alleen maar de vraag te zijn hoe hoog de score gaat oplopen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account