Nederland - Eredivisie 2023-2024

13-08-2023 14:30

Voorbeschouwing Feyenoord – Fortuna Sittard (13-08-2023)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs Fortuna Sittard 2023-08-13 14:30

Feyenoord begint de weg naar titelprolongatie met een op het oog eenvoudige thuiswedstrijd. Niks ten nadele van Fortuna Sittard, maar het had zwaarder gekund.

Feyenoord is het bewijs dat er in 12 maanden tijd veel kan veranderen. Op een enkele veel te optimistische Rotterdammer na geloofde niemand een jaar geleden in de titel. Arne Slot heeft echter een machine neergezet die na de winterstop onverslaanbaar was.

Ook in machines worden weleens onderdelen vervangen. De aanvoerder van vorig seizoen, Orkun Kökçü, is vertrokken naar Benfica. Ook spits Danilo heeft andere oorden opgezocht, hoewel zijn gemis een stukje kleiner is dan bij Kökçü. Feyenoord heeft een aantal spelers aangetrokken, waarbij er drie in het oog springen.

Calvin Stengs is herenigd met Arne Slot. De twee werkten samen bij AZ. Ook van de Japanse spits Ayase Ueda wordt veel verwacht, net als van Ramiz Zerrouki. En het is de vraag hoe Thomas van den Belt de stap van de Keuken Kampioen Divisie naar de eredivisie verteert.

De generale repetitie van Feyenoord, om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, ging (verdiend) met 1-0 verloren.

Exit Yilmaz

Bij Fortuna Sittard is de grootste verandering het vertrek van Burak Yilmaz. De Turkse spits deed de laatste wedstrijden van vorig seizoen al niet meer mee. Inmiddels is de Turkse sterspeler met voetbalpensioen. De Limburgers hebben vooralsnog negen spelers aangetrokken.

Met Mitchell Dijks is er een hoop ervaring binnengehaald. Andere bekende namen zijn die van Kaj Sierhuis, Alen Halilovic en Nathan Markelo. En er staat een nieuwe trainer voor de groep. De Spaanse driftkikker Julio Velázquez is opgevolgd door de veel rustigere Danny Buijs.

Feyenoord is in eigen huis uiteraard de grote favoriet. Op Kökçü na zijn de sterren van vorig seizoen gebleven.

Een zege van Fortuna kan je een flinke winst opleveren, waarschijnlijker is echter dat je er een lege portemonnee aan overhoudt.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account