Nederland - Eredivisie 2023-2024

30-09-2023 16:30

Voorbeschouwing Feyenoord – Go Ahead Eagles (30-09-2023)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs Go Ahead Eagles 2023-09-30 16:30

Na een stroeve start staat het bij Feyenoord dit seizoen al helemaal op de rit.

In de eerste twee wedstrijden werd er gelijk gespeeld (tegen Fortuna Sittard en Sparta), daarna volgden ruime zeges op Almere City, FC Utrecht, sc Heerenveen en Ajax. Woensdag werd het restant tegen Ajax uitgespeeld, ook daarin was Feyenoord heer en meester.

De reden zal een combinatie zijn van vorm bij Feyenoord en zwakheid bij Ajax. Feit is dat Feyenoord de laatste vier competitiewedstrijden heeft gewonnen, met 21 doelpunten voor en 3 tegen. Dat zijn meer dan aardige cijfers.

Die aardige cijfers staan ook bij Go Ahead Eagles op het scorebord. De ploeg uit Deventer is de verrassende nummer zes in de eredivisie. Afgelopen woensdag werd de tweede nederlaag van het seizoen geleden.

Dat was uit bij PSV en dat is allesbehalve een schande. Het is een zware week voor de Eagles, want zaterdag wacht regerend landskampioen Feyenoord.

Feyenoord vol vertrouwen

De kans is op voorhand klein dat Go Ahead een resultaat gaat rapen bij Feyenoord. De Rotterdammers verkeren in grote vorm. Achterin wordt weinig weggegeven en voorin is spits Santiago Giménez aan zijn beste periode als Feyenoorder bezig.

Dat zegt alles over hoe goed hij nu speelt, vorig seizoen was de Mexicaan al een van de beteren. Dit seizoen staat de teller na zes wedstrijden op maar liefst negen doelpunten. Daarmee is Giménez afgetekend topscorer in de eredivisie.

Het valt niet te verwachten dat het Feyenoord tegen Go Ahead Eagles zo makkelijk gaat als de afgelopen weken. In Deventer staat een solide ploeg, die het ieder team lastig kan maken. Tussen lastig maken en winnen zit natuurlijk nog een verschil.

Feyenoord bewaart goede herinneringen aan een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Afgelopen mei werden de Rotterdammers namelijk kampioen door met 3-0 te winnen van Go Ahead Eagles.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account