Nederland - Eredivisie 2023-2024

14-01-2024 16:45

Voorbeschouwing Feyenoord – NEC (14-01-2024)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs NEC 2024-01-14 16:45

De zeventiende speelronde wordt afgesloten met de ontmoeting tussen Feyenoord en NEC.

Feyenoord is de huidige nummer twee van de ranglijst en voorlopig lijkt dit ook het maximaal haalbare. De achterstand op PSV is tien punten. Gezien de uitstekende vorm van PSV, al het hele seizoen, is de kans niet groot dat Feyenoord dit gat nog gaat dichten.

Dat mogen ze in Rotterdam natuurlijk niet denken. Hoewel het nu ondenkbaar lijkt dat PSV instort, kan dit altijd gebeuren. En dan moet Feyenoord er als de kippen bij zijn om toe te slaan.

Wedstrijden tegen ploegen zoals NEC mogen dan ook geen puntverlies opleveren. NEC doet het dit seizoen alleraardigst. De achtste plaats op de ranglijst is prima voor de Nijmegenaren.

De eerste seizoenshelft was wel vreemd door wat er met Bas Dost gebeurde. Hij zakte tegen AZ in elkaar, maar overleefde het. Dost heeft laten weten op een rentree te mikken. Een dag nadat zijn ploeg tegen Feyenoord speelt, heeft hij zijn laatste medische controle. Daarna kan hij zich op een eventuele rentree gaan richten.

Hoe staat Feyenoord ervoor?

Wat Feyenoord zondagmiddag kan, is de vraag. Vanuit Spanje kwamen er berichten dat het trainingskamp aldaar zeer goed verliep en dat Feyenoord een hoog niveau haalde.

De laatste oefenwedstrijd tegen het Duitse FSV Mainz ging echter teleurstellend verloren. Nu zegt dit zeker niet altijd iets. Pas tegen NEC zal blijken hoe Feyenoord uit de winterstop komt.

Feyenoord heeft de laatste zes ontmoetingen tegen NEC in De Kuip gewonnen. Normaal gesproken moet zondag nummer zeven volgen. Maar NEC valt niet te onderschatten. Met Mattson hebben de Nijmegenaren een gevaarlijke speler, die makkelijk scoort.

Daar hebben ze bij Feyenoord natuurlijk ook niet over te klagen. Spits Santiago Giménez is de (mede)topscorer in de eredivisie. Het is voor Feyenoord te hopen dat hij deze maand niet wordt verkocht.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account