Nederland - Eredivisie 2023-2024

05-05-2024 20:00

Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle (05-05-2024)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs PEC Zwolle 2024-05-05 20:00

Drie speelronden voor het einde zijn in de eredivisie al een hoop beslissingen gevallen. Feyenoord en PEC Zwolle spelen bijvoorbeeld nergens meer voor.

De Rotterdammers zijn zeker van de tweede plaats en hebben de beker gewonnen. PEC Zwolle is na de overwinning op Heracles Almelo van vorige week verzekerd van nog een seizoen op het hoogste niveau.

In De Kuip is er zondagavond van spanning dus geen sprake. Maar een slecht teken hoeft dat niet te zijn.

Ploegen die vrijuit kunnen spelen, willen weleens voor spectaculaire duels zorgen. De ene na de andere aanval, veel doelpunten en het publiek als grote winnaar. Of dat scenario aanstaande zondag ook opgaat, is afwachten. Maar de kans op een saaie 0-0 is niet groot.

Voor Feyenoord-trainer Arne Slot zijn ontmoetingen met PEC Zwolle altijd speciaal. Ditmaal zal het nog iets specialer zijn, omdat het voorlopig de laatste wordt in zijn carrière als trainer. Tenzij PEC Zwolle zich de komende jaren voor de Champions League plaatst, maar die kans is klein.

Experiment of resultaat?

Wedstrijden waarbij behalve de eer en een winstpremie niks op het spel staat, zijn ideaal om te experimenteren. Bij Feyenoord gaan er in de zomer diverse spelers vertrekken. De kans lijkt groot dat Wieffer, Giménez en Geertruida aan hun laatste wedstrijden bezig zijn.

Is Feyenoord al bezig met de vervangers of blijven ze in de laatste drie wedstrijden in de basis staan? In het geval van Wieffer en Giménez is dat overigens ook om een andere reden onzeker. In de vorige speelronde bleven ze allebei met een blessure aan de kant.

PEC Zwolle zal toch wel graag een resultaat behalen. Een zege in De Kuip is altijd mooi meegenomen. En PEC is zeker niet kansloos. Lijfsbehoud is zeker en er staat een meer dan aardige ploeg op het veld.

Desondanks start Feyenoord als favoriet.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account