Nederland - Eredivisie 2023-2024

03-12-2023 12:15

Voorbeschouwing Feyenoord – PSV (01-12-2023)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs PSV Eindhoven 2023-12-03 12:15

Het is vroeg om in de veertiende speelronde over een beslissing in het seizoen 2023/2024 te spreken.

Maar toch, stel dat PSV zondag in Rotterdam wint, wie gaat dan het gat met de Eindhovenaren nog dichten? In theorie kan dat natuurlijk allemaal, maar PSV speelt zo solide dat het ondenkbaar is dat er veel punten worden verspeeld.

Voor Feyenoord is dan ook duidelijk wat er zondag moet gebeuren: winnen. Nu is Feyenoord in eigen huis erg moeilijk te kloppen. Tenminste in de eredivisie.

Afgelopen dinsdag verloren de Rotterdammers in De Kuip van Atletico Madrid met 1-3. Hiermee eindige het Europese avontuur in de Champions League en mag men na de winterstop verder voetballen in de Europa League.

De cijfers van PSV mogen er uiteraard ook zijn. De eerste dertien eredivisiewedstrijden leverden dertien overwinningen op. PSV heeft al 48 keer gescoord en pas 5 doelpunten tegen gekregen. Vrijwel elke kenner is het erover eens dat Feyenoord in deze fase van het seizoen 2023/2024 de enige ploeg is die PSV kan afstoppen.

Strijd tussen de twee beste voorhoedes

Ook de aanval van Feyenoord mag er zijn. De Rotterdammers hebben in dertien wedstrijden al 40 keer het net gevonden. Het grootste deel van de productie komt voor rekening van Santiago Giménez.

Na drie wedstrijden zonder doelpunten en een pijnlijk gemiste Panenka, was het afgelopen weekend weer drie keer raak voor de Mexicaan. Feyenoord heeft trouwens meer spelers die kunnen scoren, zoals Quinten Timber, Calvin Stengs en de weer fitte Minteh.

PSV heeft met Luuk de Jong, Johan Bakayoko, Hirving Lozano en Noa Lang ook niet te klagen. De verschillen tussen beide ploegen zijn klein.

Het is dan ook niet te doen om een favoriet aan te wijzen. Voor Feyenoord is het een voordeel dat het een dag extra rust heeft gekregen. Maar of dit echt een rol gaat spelen, is de vraag.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account