Nederland - Eredivisie 2023-2024

11-02-2024 20:00

Voorbeschouwing Feyenoord – Sparta Rotterdam (11-02-2024)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs Sparta Rotterdam 2024-02-11 20:00

Als afsluiter van de 21e speelronde staat de altijd interessante Rotterdamse derby op het programma. Feyenoord heeft het thuisvoordeel.

Beide ploegen verkeren niet in de beste vorm. Feyenoord is na de winterstop nog wel ongeslagen, maar liet tegen NEC en FC Twente punten liggen.

Tussendoor werd er moeizaam gewonnen van AZ en Vitesse. Ook de bekerwedstrijd leverde een moeizame zege op, maar dit was tegen PSV. Voor Feyenoord is het zaak om snel weer de goede vorm te vinden.

De komende weken worden cruciaal voor het verdere verloop van het seizoen. Symbolisch voor de mindere periode is het spel van spits Santiago Giménez. De Mexicaan staat de laatste weken voornamelijk te klungelen.

Ook voor hem is het zaak om snel weer de goede vorm te vinden. Niet alleen voor Feyenoord, maar ook voor zijn toekomst. Hoe meer treffers Giménez maakt, hoe groter de kans is dat hij zijn droomtransfer maakt.

Sparta Rotterdam

Ook Sparta is aan een moeizame periode bezig. Na de winterstop is het wisselvallig. Toch hoeft men in Rotterdam-Noord nog niet te wanhopen. Sparta staat op een keurige achtste plaats.

De fans mogen niet vergeten dat het jarenlang kommer en kwel is geweest. Na 20 duels doet Sparta volop mee voor de play-offs om Europees voetbal. Dat is een prima prestatie. De komende weken worden belangrijk, met duels tegen Excelsior en concurrenten NEC en AZ.

In eigen huis is Feyenoord favoriet om stadsgenoot Sparta te kloppen. Zondagavond zal het publiek er nog eens extra achter gaan staan. Feyenoord heeft een makkelijke en ruime zege nodig om weer vertrouwen te krijgen.

Natuurlijk mag Sparta niet onderschat worden, hoewel zeges in De Kuip voor de Spartanen zeldzaam zijn. De laatste keer dat dat gebeurde was op 26 maart 2000. Dankzij doelpunten van Anders Nielsen en Nordin Boukhari won Sparta met 1-2.

Jacks logo


Pak €60 aan Free Bets


  • Maak een account aan bij Jacks.nl

  • Zet €10 in en pak €60 aan free bets

  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account