Nederland - Eredivisie 2023-2024

21-10-2023 21:00

Voorbeschouwing Feyenoord – Vitesse (21-10-2023)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs Vitesse 2023-10-21 21:00

Feyenoord neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Vitesse. De Arnhemmers beleven tot nu toe een moeizaam seizoen.

Voor de interlandbreak werd de immer belangrijke uitwedstrijd bij NEC gewonnen en een punt gepakt tegen Excelsior. Zodoende ging de ploeg van Philip Cocu met een redelijk goed gevoel de rustige periode in.

Vitesse staat op de elfde, met zeven punten. Dan zijn er maar twee meer dan nummer zestien Ajax. Het kan zo vroeg in het seizoen snel gaan, zowel vooruit als achteruit.

Feyenoord was voor de interlandbreak in vorm. Na de start met twee gelijke spelen werden de zes daaropvolgende wedstrijden gewonnen. Dat ging steeds soepel, wat natuurlijk goed is voor het vertrouwen.

Met name de spits, Santiago Giménez, verkeerde in grootse vorm. Na acht wedstrijden staat hij al op twaalf doelpunten. Het is voor Feyenoord en trainer Arne Slot te hopen dat hij fit terugkeert van de nationale ploeg van Mexico. Laat is hij er sowieso, pas een dag voor Vitesse is Giménez terug in Nederland.

Zorgen van Vitesse

Bij Vitesse gaat het sportief niet overdreven goed, maar de echte zorgen zijn er op de achtergrond. De club wil worden overgenomen door een Amerikaans bedrijf, maar dat duurt allemaal erg lang.

Verwijten vanuit Vitesse gaat naar de ‘trage’ KNVB, terwijl de voetbalbond weer weinig vertrouwen in Vitesse heeft. Voor de spelers is het zaak om hier geen energie aan te verspillen. Invloed hebben ze er niet op, maar het zal ongetwijfeld meespelen.

Als de logica gerespecteerd wordt, gaat Feyenoord zaterdagavond makkelijk vinden. Nu is voetbal zo leuk, omdat de logica lang niet altijd gevolgd wordt. Het zou een enorme stunt zijn als Vitesse in de Kuip de drie punten pakt.

Dat kan trouwens wel. De laatste twee ontmoetingen in Rotterdam waren voor Vitesse, waaronder de laatste speeldag van het vorige seizoen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account