Nederland - Eredivisie 2023-2024

03-09-2023 14:30

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Ajax (03-09-2023)

  • Match header module: Fortuna Sittard vs AFC Ajax 2023-09-03 14:30

Het goed gestarte Fortuna Sittard ontvangt zondag in eigen huis Ajax. Fortuna heeft dit seizoen twee keer gelijk gespeeld en één keer gewonnen.

Bij Ajax staan er een overwinning en een gelijkspel op de teller. Vorig weekend kwamen de Amsterdammers niet in actie, vanwege de Europese ontmoeting met Ludogorets.

Hoe dat is afgelopen, weten we inmiddels. Ajax is door maar het was allerminst overtuigend. De ploeg van Maurice Steijn wist eigenlijk geen moment te overtuigen. Gezien de eerste ontmoeting in Bulgarije (4-1 winst) een groot contrast.

De uitwedstrijd bij Fortuna gaat geen simpele opgave worden. Voor het seizoen zeiden diverse kenners al dat de Limburgers weleens voor een verrassing zouden kunnen zorgen. Dit werd deels toegeschreven aan de nieuwe trainer Danny Buijs.

Daarnaast is er goed ingekocht. Voorlopig blijkt op het veld dat de verwachtingen niet ten onrechte zijn geweest. Niet dat ze Ajax van de mat gaan spelen, maar de Amsterdammers zullen niet zonder zorgen de bus in stappen.

Is de machine op toeren?

Ajax was (en is) een van de grootste vraagtekens in de eredivisie. Het vorige seizoen verliep niet best en in de zomer was het op meerdere gebieden onrustig. Er is met Sven Mislintat een nieuwe technisch directeur en hij moet zich nog bewijzen.

En dan is er ook nog een nieuwe trainer, één die het DNA van Ajax niet door zijn aderen heeft stromen. In de uitwedstrijd tegen Ludogorets zag je voor het eerst de potentie van Ajax.

Nu moeten we wel zeggen dat dit nog met Mohammed Kudus was. Hij is inmiddels vertrokken naar West Ham United. Maar ook zonder Kudus staat er nog genoeg kwaliteit op het veld. Het komt er alleen op dit moment totaal niet uit. Het is de vraag of men na de zeer matige thuiswedstrijd tegen Ludogorets nu wel kan imponeren.

Toch is Ajax zondagmiddag favoriet om te winnen volgens de bookmakers, maar Fortuna Sittard mag niet zomaar worden uitgevlakt. De ploeg speelt aardig voetbal en trainer Buijs zal zeker een goed tactisch plan hebben bedacht.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account