Nederland - Eredivisie 2023-2024

14-04-2024 14:30

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Feyenoord (14-04-2024)

  • Match header module: Fortuna Sittard vs Feyenoord Rotterdam 2024-04-14 14:30

Na een week op een roze wolk maakt Feyenoord de verre trip naar Sittard. In het altijd gezellige Zuid-Limburg kunnen de Rotterdammers een stevige stap richting het hoofdtoernooi van de Champions League zetten.

De titel is uit het zicht, maar de tweede plaats is een aardige troostprijs. Bovendien speelt Feyenoord ook de bekerfinale nog, wat voor een fraai einde van het seizoen kan zorgen.

Ook Fortuna Sittard heeft nog iets om voor te spelen. De Limburgers doen volop mee voor het laatste ticket voor de play-offs om Europees voetbal.

Feyenoord of NEC gaat de beker winnen. Dat betekent dat ook de nummer negen in de eindstand zich voor de play-offs plaatst. Fortuna heeft maar twee punten minder dan Sparta Rotterdam, de huidige nummer negen. Het resterende programma is niet eenvoudig, maar Fortuna heeft alles nog in eigen hand.

Het valt misschien niet zo op, maar het is knap wat Fortuna dit seizoen laat zien. Na de onrust van vorig seizoen was het zeer de vraag hoe de ploeg het zou gaan doen. Prima dus!

Staat Giménez nog op?

Bij Feyenoord was het vorig weekend één groot feest. De enige die een enigszins zuur gevoel aan de Klassieker kan hebben overgehouden, is Santiago Giménez.

Voor de winterstop veranderde bijna alles wat de Mexicaan aanraakte in goud. Na de winterstop gaat het zeer moeizaam. Giménez zal er alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten.

Trainer Arne Slot zal erop hameren dat zijn spelers de roze wolk op tijd moeten verlaten. Een week eerder werd er immers nog teleurstellend gelijk gespeeld tegen FC Volendam. En uit bij Fortuna heeft Feyenoord ook niet zomaar gewonnen.

De Rotterdammers zijn zeker favoriet om de zege te pakken, maar het zal een lastige middag worden. De laatste drie edities werden wel door Feyenoord gewonnen.

Jacks logo


Claim een Free Bet tot €100

  • Maak een account aan bij Jacks.nl
  • Zet minimaal €10 in (tot max. €100)
  • Ontvang een Free Bet twv je inzet.
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account