Nederland - Eredivisie 2023-2024

12-05-2024 14:30

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – PSV (12-05-2024)

  • Match header module: Fortuna Sittard vs PSV Eindhoven 2024-05-12 14:30

Een week na het kampioensfeest gaat PSV op bezoek bij Fortuna Sittard. De Limburgers hebben nog een hele kleine kans op de play-offs voor Europees voetbal.

Dat gaat meer dan waarschijnlijk niet gebeuren. Fortuna Sittard moet dan twee keer winnen en het liefst beide keren met 10-0. Als je daarop inzet en het komt uit, dan kan je met de opbrengst meteen zowel Fortuna Sittard als PSV overnemen.

Het lijkt dus een wedstrijd om des keizers baard te worden, maar dat is niet helemaal waar. Om te beginnen is er de eer. Daarnaast kan PSV nog verschillende records pakken.

Het beste doelsaldo ooit, een evenaring van het hoogste puntenaantal ooit en de topscorerstitel voor Luuk de Jong. De spits is verwikkeld in een spannende strijd met Pavlidis van AZ.

De Jong staat momenteel één doelpunt achter, maar is verre van kansloos om de topscorerstitel alsnog te pakken.

Waar speelt Fortuna voor?

Dat is een goede vraag. Veel verder dan de eer en een historische zege op PSV kom je niet. De laatste keer dat de Limburgers van PSV wonnen was op 7 mei 1999.

In een legendarisch duel werd het 6-4 voor Fortuna Sittard, onder meer door vier doelpunten van Regillio Simons. Voor PSV maakte Ruud van Nistelrooij er twee en Luc Nilis een. Uiteraard hebben ze het in het zuiden van Limburg nog altijd over dit duel.

Voor Fortuna Sittard is de ontmoeting van aanstaande zondag een mooie kans om opnieuw historie te schrijven.

Een overwinning op PSV is dit seizoen een unicum. In de eredivisie slaagde alleen NEC voor deze onmogelijke missie. In de heenwedstrijd had Fortuna weinig te vertellen (3-1).

Maar dat was in oktober. Nu is het mei, is Fortuna veilig en kan het vrijuit spelen. Of dat voldoende is voor een stunt tegen PSV is echter zeer de vraag.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account