Nederland - Eredivisie 2023-2024

03-02-2024 18:45

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – sc Heerenveen (03-02-2024)

  • Match header module: Fortuna Sittard vs sc Heerenveen 2024-02-03 18:45

De lange reis naar Zuid-Limburg wordt een belangrijk tripje voor SC Heerenveen. Als er een slecht resultaat wordt geboekt, gaat de terugreis nog een stuk langer aanvoelen.

SC Heerenveen is bezig aan een teleurstellend seizoen. Er was zelfs enige tijd sprake van degradatiestress. Die stress is nog niet helemaal verdwenen, maar de voorsprong op FC Volendam en Vitesse is met negen punten comfortabel.

Heerenveen zal vooral naar boven willen kijken. Om de aansluiting met de subtop te pakken, moet er zaterdagavond in Sittard worden gewonnen.

Tegenstander Fortuna speelt misschien niet het meest sprankelende voetbal, maar effectief is het wel. De zege van afgelopen weekend op FC Volendam was mager, maar zeer welkom.

Fortuna Sittard is opgeklommen naar de tiende plaats en heeft zicht op de play-offs voor Europees voetbal. Dat zou na het turbulente vorig seizoen een prachtige beloning zijn. Zover is het nog niet, handhaving blijft het eerste doel.

Wat met Noppert?

Dat het in de voetbalwereld snel kan gaan, is bij iedere (voormalig) voetballer en volger bekend. Andries Noppert stond iets meer dan een jaar geleden nog met Oranje op het WK. Nu moet hij serieus vrezen voor zijn plek.

Afgelopen weekend was een fout van Noppert verantwoordelijk voor het verlies van twee punten tegen AZ. Dat was niet voor het eerst dit seizoen. Mickey van der Hart is de tweede doelman en staat klaar om onder de lat plaats te nemen. Het is de vraag of Kees van Wonderen daar komend weekend al voor kiest.

Wie er zaterdag ook op doel staat, de kans bestaat dat hij het niet heel druk gaat krijgen. Fortuna Sittard is na Vitesse de minst scorende ploeg in de eredivisie. Toch is er al zes keer gewonnen.

Of er zaterdag een zevende overwinning bijkomt, is mogelijk. Maar het zal dicht bij elkaar liggen.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account