Nederland - Eredivisie 2023-2024

02-12-2023 20:00

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Vitesse (02-12-2023)

  • Match header module: Fortuna Sittard vs Vitesse 2023-12-02 20:00

Voor de fans van Vitesse is het te hopen dat de ontmoeting met Ajax geen maatstaf voor de komende periode gaat worden.

De Arnhemmers gingen in Amsterdam kansloos onderuit. Het was de eerste wedstrijd onder de vleugels van interim-trainer Edward Sturing.

Sturing heeft zijn club al vaker gered, maar zal dit keer van goeden huize moeten komen. Vitesse is de hekkensluiter in de eredivisie. Een zege op Fortuna Sittard laat de wereld er een klein stukje vrolijker uitzien.

Fortuna is bezig aan een wisselvallig seizoen. Na weken vol saai voetbal werd Heracles Almelo met 4-1 aan de kant gezet. Afgelopen weekend werd er dan weer kansloos verloren van Heerenveen.

Wat het tegen Vitesse gaat worden? Dat is een goede vraag. Voor de neutrale voetballiefhebber is die wisselvalligheid wel leuk. Je weet immers nooit wat je gaat krijgen.

Wanneer komt het schokeffect bij Vitesse?

Vitesse neemt het voor de winterstop nog op tegen Fortuna, Heracles Almelo en Almere City. In die drie wedstrijden moeten er punten worden behaald. Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat er tegen Fortuna een resultaat wordt gepakt.

Je vraagt je alleen af waar het vandaan moet komen. Het is erg matig wat Vitesse laat zien en als je naar de selectie kijkt, word je niet vrolijk. Het goede nieuws is dat de ervaren Marco van Ginkel terugkeert van zijn schorsing.

De spanning staat er bij beide ploegen vol op. Ook Fortuna heeft de punten hard nodig. De Limburgers hebben maar vijf punten meer dan Vitesse. Het staat nog erg dicht bij elkaar. Zo is het verschil met de nummer zeven maar drie punten.

Daar kan Vitesse zich aan vastklampen. Een paar overwinningen en de Arnhemmers kunnen met een goed gevoel de winterstop in. Alleen is het dus de vraag wie het verschil moet gaan maken.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account