Nederland - Eredivisie 2023-2024

25-04-2024 21:00

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Feyenoord (25-04-2024)

  • Match header module: Go Ahead Eagles vs Feyenoord Rotterdam 2024-04-25 21:00

Vier dagen na de gewonnen bekerfinale gaat Feyenoord op bezoek bij de verrassing van dit seizoen.

Go Ahead Eagles staat met nog vier wedstrijden te spelen op een keurige achtste plek en kan de play-offs voor Europees voetbal nauwelijks nog mislopen.

Rechtstreekse plaatsing voor de voorronde van de Europa League is in theorie nog mogelijk, maar dan moet alles meezitten. Een zege op Feyenoord is een vereiste en Go Ahead Eagles is donderdagavond verre van kansloos.

Dat komt om te beginnen door het sterke spel van de Eagles. Je ziet wel vaker dat een op papier mindere ploeg in de eerste seizoenshelft lang bovenin meedraait. Maar Go Ahead Eagles blijft het maar volhouden.

Daarnaast kan er bij Feyenoord sprake zijn van wat decompressie. De beker is binnen, de tweede plaats en daarmee een ticket voor de groepsfase van de Champions League is voor 99% zeker. Kortom, Feyenoord heeft weinig meer om voor te spelen. En hoezeer trainers erop hameren dat je in dit geval scherp moet blijven, lukt dat lang niet altijd.

Herhaling van een spektakelstuk?

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een herhaling van vorig seizoen. Toen won Feyenoord met 3-4 in Deventer. Destijds was het een eerste signaal naar een ommekeer voor Go Ahead.

De ploeg begon dramatisch aan het seizoen, maar eindigde knap als elfde. Het was de voorbode voor dit seizoen. Feyenoord en Go Ahead kunnen redelijk vrijuit spelen. Voor de Eagles zijn de play-offs nagenoeg zeker en Feyenoord gaat als tweede eindigen. Het zou goed kunnen dat het opnieuw een doelpuntrijk duel gaat worden.

Wie er favoriet is, is lastig te zeggen. Op papier is dat altijd Feyenoord, maar Go Ahead is een niet te onderschatten tegenstander en Feyenoord heeft de bekerfinale misschien nog in de benen én het hoofd.

Een overwinning van de thuisploeg is dus zeker niet uitgesloten.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account