Nederland - Eredivisie 2023-2024

22-09-2023 20:00

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard (22-09-2023)

  • Match header module: Go Ahead Eagles vs Fortuna Sittard 2023-09-22 20:00

Vrijdagavond staan twee voorlopige revelaties tegenover elkaar. Go Ahead Eagles heeft uit de eerste vier wedstrijden zeven punten behaald.

Fortuna Sittard kwam al vijf keer in actie. De Limburgers wonnen twee keer en speelden drie keer gelijk, goed voor acht punten. Voor beide ploegen is dit een prima start van het seizoen.

Voor Go Ahead Eagles gaat er wel een zware tijd aankomen. De volgende twee tegenstanders luisteren naar de namen PSV en Feyenoord. De verwachting is dan ook dat Go Ahead gaat zakken op de ranglijst.

Bij Fortuna Sittard is de laatste maanden veel veranderd. Waar het afgelopen seizoen werd gedomineerd door de aanwezigheid van Burak Yilmaz, en de daarbij horende soap, is het nu rustig. De focus ligt in Sittard weer waar deze hoort te liggen, op voetbal.

Met Danny Buijs staat er een trainer voor de groep die het eigenlijk altijd goed doet. Als de eerste vijf wedstrijden een maatstaf voor de rest van het seizoen zijn, wordt het genieten in Zuid-Limburg.

De blik naar boven

Als je voor het seizoen de ranglijst opmaakt, zijn Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard geen ploegen die je meteen in het linkerrijtje opschrijft. Dit seizoen zou dat anders kunnen zijn. Danny Buijs liet na de 3-1 zege op FC Volendam weten dat er nog genoeg verbeterpunten zijn en Fortuna omhoog kijkt.

Dat is bij Go Ahead Eagles ook het geval. Natuurlijk is handhaving het eerste doel, maar dat ging vorig seizoen ook soepel. Met deze start mag er in Deventer best wat ambitie zijn.

Het belooft een aardig kijkstuk te gaan worden. Go Ahead Eagles speelt leuk voetbal, met voorin de Zweed Edvardsen en de Noor Edvardsen. Bij Fortuna wordt er voorlopig volop genoten van de Kroaat Alen Halilović.

Wie als favoriet aan de aftrap verschijnt? Geen van beide ploegen en dat maakt het nu net zo’n leuke wedstrijd.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account