Nederland - Eredivisie 2023-2024

04-11-2023 21:00

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Vitesse (04-11-2023)

  • Match header module: Go Ahead Eagles vs Vitesse 2023-11-04 21:00

In de altijd gezellige Adelaarshorst ontvangt de thuisploeg zaterdagavond Vitesse. In Arnhem beleven ze voorlopig een vervelend seizoen.

Er is gedoe over de overname, wat vooral op bestuurlijk vlak voor onrust en onzekerheid zorgt. De prestaties op het veld helpen niet mee. Vitesse komt ontzettend moeizaam tot scoren.

Een lichtpuntje van de vorige speelronde is dat er in ieder geval veel kansen werden gecreëerd. De meeste kansen werden alleen gemist, waardoor het thuisduel met PEC Zwolle maar één punt opleverde.

Vitesse staat voorlopig op de vijftiende plaats en de wetenschap dat Ajax en FC Utrecht nog onder Vitesse staan, is niet prettig. De kans is immers groot dat die ploegen de weg omhoog gaan vinden. In Arnhem kunnen ze niet op die gedachte vertrouwen. Vorig seizoen liet al zien dat het niet lekker gaat en deze jaargang is het nog niet anders.

In de wetenschap dat Ajax en FC Volendam hun inhaalwedstrijd hebben afgewerkt (uitslag was tijdens het schrijven van deze voorbeschouwing nog niet bekend), staat Vitesse er nog iets beroerder voor.

Feest in Deventer

In Deventer doen ze niet zo moeilijk. Zoals gezegd is het in de Adelaarshorst altijd gezellig. Dat is het dit seizoen helemaal. Go Ahead Eagles staat op een keurige vijfde plaats.

De 0-0 op bezoek bij Almere City FC van afgelopen weekend werd gezien als een teleurstelling, wat eigenlijk best een luxeprobleem is. Met het vertrouwen zit het bij Go Ahead helemaal goed en dat zie je op het veld.

Je hoeft dan ook niet lang na te denken over de vraag welke ploeg de beste papieren voor de overwinning heeft. Vitesse moet echt snel gaan scoren, anders wordt het een heel vervelend seizoen, dat waarschijnlijk in een tranendal eindigt. De Keuken Kampioen Divisie is nog ver weg, maar het spel is wel van dat niveau.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account