Nederland - Eredivisie 2023-2024

22-10-2023 14:30

Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Twente (22-10-2023)

  • Match header module: Heracles Almelo vs FC Twente 2023-10-22 14:30

De Twentse derby. De wedstrijd van het jaar in Twente, misschien nog wel wat meer in Almelo dan in Enschede.

Voor Heracles is het seizoen immers geslaagd als er gewonnen wordt van de grote broer. FC Twente heeft andere doelen. Daarover dadelijk meer, laten we eerst eens naar Heracles kijken.

Dit seizoen is voorlopig het bewijs dat Heracles nooit had moeten degraderen. Na de eenvoudige promotie draait Heracles mee alsof de ploeg nooit is weggeweest. Na acht wedstrijden bezet het team van John Lammers de achtste plaats. Natuurlijk staat het allemaal nog dicht bij elkaar, maar niets wijst erop dat Heracles tegen degradatie moet gaan strijden.

FC Twente is de huidige nummer drie in de stand. Er werd alleen van RKC Waalwijk verloren, de zeven andere wedstrijden leverden een overwinning op. FC Twente gaat zich op zijn minst weer mengen in de strijd om Europees voetbal.

Stiekem zullen ze in Enschede van meer dromen. Nu Ajax niet om de bovenste plekken meedoet, kunnen FC Twente en ook AZ voor een verrassing zorgen.

Altijd close

Buiten Overijssel zijn er vooral neutrale toeschouwers. Die hebben tijdens de laatste edities kunnen genieten. Het is altijd close geweest. Van de laatste vijf ontmoetingen in Almelo eindigden er twee in een zege voor de thuisploeg en drie in een gelijkspel. Heracles zal vooraf waarschijnlijk tekenen voor een punt. FC Twente is namelijk in goede vorm.

Bij Heracles zullen ze revanche willen nemen. Niet op FC Twente, maar op een andere Overijsselse club, Go Ahead Eagles. Voor de interlandbreak werd er op bezoek in Deventer namelijk met 4-0 verloren. Een nieuwe pijnlijke nederlaag kunnen ze er in Almelo niet bij hebben.

Het gaat niet meevallen voor Heracles om een resultaat te behalen tegen FC Twente. Zoals gezegd zijn de Tukkers in vorm en hebben ze ook gewoon een betere selectie.

FC Twente is zondag dan ook de favoriet in deze editie van de Twentse derby.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account