Nederland - Eredivisie 2023-2024

16-09-2023 21:00

Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Utrecht (16-09-2023)

  • Match header module: Heracles Almelo vs FC Utrecht 2023-09-16 21:00

De vijfde speelronde is te vroeg voor cruciale duels. Maar dit duel met Heracles Almelo is voor Utrecht wel een heel belangrijk duel.

Dat zijn de komende wedstrijden allemaal. FC Utrecht treft na Heracles ploegen waar punten tegen gepakt kunnen worden, met NEC, Almere City en FC Volendam. Die punten zijn harder dan ooit nodig in Utrecht. Het is een geluk voor FC Utrecht dat er nog drie ploegen op 0 punten staan. Maar goed is dit natuurlijk allerminst.

Heracles Almelo is aardig aan het seizoen begonnen. Je bent eigenlijk al bijna vergeten dat ze vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie speelden. Met twee overwinningen in de eerste drie wedstrijden is het alsof ze nooit zijn weggeweest.

In Almelo zullen ze maar wat blij zijn dat Utrecht nu op bezoek komt. Al is er een factor die angst kan inboezemen, de factor Ron Jans.

Meteen resultaat?

De vraag is wat Ron Jans in korte tijd kan bewerkstelligen. Hij heeft bij PEC Zwolle, Groningen, FC Twente en sc Heerenveen laten zien wat hij kan. Jans zou eigenlijk een sabbatical nemen, maar wil graag in Utrecht aan de slag. En bij FC Utrecht zien ze hem graag komen.

De ploeg heeft met het vertrek van spits Anastasios Douvikas naar Celta de Vigo flink wat doelpunten ingeleverd. Verder is er niet overdreven veel veranderd. Er zijn wat spelers vertrokken en gekomen, maar niks schokkends. Op papier heeft FC Utrecht een ploeg die niet in de onderste regionen zou moeten staan.

In Almelo is er niet alleen altijd wat te doen, het is er ook een stuk gezelliger. De ploeg speelt leuk voetbal, heeft een trouw en fanatiek publiek en staat in de subtop. Op basis van de ranglijst is Heracles favoriet, maar dat is te kort door de bocht.

Best kans dat de komst van Jans wonderen doet bij FC Utrecht en ze in Almelo de eerste punten van het seizoen pakken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account