Nederland - Eredivisie 2023-2024

17-12-2023 14:30

Voorbeschouwing Heracles Almelo – Feyenoord (17-12-2023)

  • Match header module: Heracles Almelo vs Feyenoord Rotterdam 2023-12-17 14:30

In de laatste speelronde voor de winterstop gaat Feyenoord op bezoek bij Heracles Almelo.

Feyenoord staat tien punten achter PSV. Dat zegt trouwens meer over het seizoen van PSV dan over dat van de Rotterdammers. Vergeleken met vorig seizoen heeft Feyenoord het beter gedaan dan toen.

Iedereen weet nog hoe dat is afgelopen. Dit seizoen lijkt de titel naar PSV te gaan. Bij Feyenoord mogen ze daar nog niet aan denken. Ook PSV kan een mindere periode krijgen en dan kan het hard gaan.

Heracles Almelo draait een degelijk seizoen. De promovendus verloor vorig week wel van Vitesse. Daardoor is de situatie wat minder rooskleurig geworden. De Almeloërs hebben vijftien punten uit evenveel wedstrijden. Met een resultaat tegen Feyenoord gaan de Almeloërs toch nog met een goed gevoel de winterstop in.

De laatste thuiszege op Feyenoord dateert van 14 februari 2015. Doelpunten van Bryan Linssen en Thomas Bruns zorgden destijds voor een 2-0 eindstand.

Druk op Feyenoord

De kans is zeker aanwezig dat er zondag een nieuwe stunt komt. De druk ligt bij Feyenoord. Om in het spoor van PSV te blijven, moeten de Rotterdammers winnen.

Bij Heracles is er van druk niet echt sprake. Dit zijn niet de wedstrijden waarin de punten moeten worden gepakt. Dat mag natuurlijk wel, maar als Feyenoord wint, vindt niemand dat vreemd.

Een mogelijk voordeel voor Heracles is dat Feyenoord de zware uitwedstrijd bij Celtic misschien nog in de benen heeft. Behalve fysieke vermoeidheid speelt ook het mentale een rol. Het is een zware eerste seizoenshelft geweest. Slot zal er na woensdag op hameren dat zijn ploeg zich voor de laatste competitiewedstrijd nog een keer moet opladen.

Natuurlijk is Feyenoord favoriet om de zege te pakken. Maar vlak Heracles niet uit. Eerder dit seizoen werden al punten gepakt tegen AZ en FC Twente. Feyenoord is gewaarschuwd.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account