Nederland - Eredivisie 2023-2024

10-02-2024 21:00

Voorbeschouwing Heracles Almelo – Vitesse (10-02-2024)

  • Match header module: Heracles Almelo vs Vitesse 2024-02-10 21:00

De spanning zal er zaterdagavond bij beide ploegen vol op staan. Vitesse moet, als het rechtstreekse degradatie nog wil afwenden, winnen.

Natuurlijk is het mathematisch gezien nog niet gebeurd als er verloren wordt in Almelo, maar een achterstand van 10 punten is wel erg veel.

Heracles Almelo krijgt op zijn beurt een uitgelezen kans om een serieuze stap richting handhaving te zetten. De Almeloërs staan nu op de vijftiende plaats, met zeven punten meer dan Vitesse. Winnen betekent aansluiting met de ruime middenmoot en een aanzienlijke kloof op de rechtstreekse degradatieplaatsen.

Heracles begon na de winterstop prima met een overwinning en een gelijkspel. De laatste twee wedstrijden gingen echter verloren. Nu waren die duels wel tegen Ajax en het in goede vorm verkerende NEC.

Het is dus nog te vroeg om over paniek te spreken. Voorlopig heeft de trainerswissel – John Lammers moest vertrekken en werd opgevolgd door Erwin van de Looi – effect gehad.

Crisis in Arnhem

Zelfs de grootste optimist onder de Vitesse-supporters zal het moeilijk vinden om aanknopingspunten te zien. Van de vier competitiewedstrijden na de winterstop gingen er drie verloren en werd er één gelijk gespeeld.

De enige zege was in de beker, 1-0 tegen de amateurs van AFC. Vitesse staat nog altijd laatste en ziet de achterstand op de veilige plekken alleen maar oplopen.

Million Manhoef is verkocht. Het geld kan Vitesse goed gebruiken, maar Manhoef was een van de weinigen die wekelijks een goed niveau haalde. De vervangers moeten zich nog laten gelden. De jonge Mexx Meerdink mag het in de spits laten zien. Tegen Go Ahead Eagles was hij soms gevaarlijk, maar veel leverde het niet op.

Vitesse moet heel snel gaan winnen, anders speelt het volgend seizoen een niveau lager. Tegen Heracles Almelo is Vitesse de underdog, zoals eigenlijk het hele seizoen al het geval is.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account