Nederland - Eredivisie 2023-2024

12-05-2024 14:30

Voorbeschouwing NEC – Feyenoord (12-05-2024)

  • Match header module: NEC vs Feyenoord Rotterdam 2024-05-12 14:30

Op papier kan NEC revanche nemen voor de verloren bekerfinale. De praktijk zal echter wat anders aanvoelen.

Een zege in de bekerfinale had de ploeg de groepsfase van de Europa League opgeleverd. Nu is het nog zeer de vraag of NEC zich überhaupt voor Europees voetbal gaat plaatsen. Een zege op Feyenoord maakt waarschijnlijk weinig uit.

De Nijmegenaren hebben met nog twee wedstrijden te gaan twee punten minder dan Ajax. Gezien het makkelijke programma van de Amsterdammers is de kans niet echt groot dat NEC die kloof nog gaat dichten. Europees voetbal moet dus via de play-offs gebeuren.

Feyenoord heeft er eigenlijk een prima seizoen op zitten. Door de dominantie van PSV valt het niet echt op, maar de Rotterdammers kunnen nog altijd het puntentotaal van het kampioensjaar overtreffen.

Vorig seizoen eindigde Feyenoord op 82 punten, vier meer dan nu. Nog twee overwinningen en Feyenoord heeft dit aantal overtroffen. Op bezoek bij NEC win je alleen niet zomaar.

Zege op PSV

NEC en Feyenoord zijn de enige Nederlandse ploegen die dit seizoen van PSV wisten te winnen. NEC deed dat in de competitie, Feyenoord in het bekertoernooi.

De Nijmegenaren doen het dit seizoen goed tegen de traditionele top drie. Uit bij PSV en thuis tegen Ajax werd verloren, maar in Amsterdam en Rotterdam werd knap een punt gepakt. Beide keren gebeurde dit overigens dankzij een 2-2 gelijkspel.

Zondag speelt Feyenoord nergens om, terwijl NEC moet winnen om rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal in eigen hand te houden. Toch is Feyenoord favoriet. De spelers zullen trainer Arne Slot een mooi afscheid willen geven en kunnen zichzelf in de kijker spelen.

Spits Santiago Giménez werd tegen PEC Zwolle gepasseerd, maar maakte er als invaller twee. Best kans dat hij tegen NEC weer mag beginnen en weer volop gaat scoren.

Jacks logo


Pak €60 aan Free Bets


  • Maak een account aan bij Jacks.nl

  • Zet €10 in en pak €60 aan free bets

  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account