Nederland - Eredivisie 2023-2024

26-08-2023 18:45

Voorbeschouwing NEC – RKC Waalwijk (26-08-2023)

  • Match header module: NEC vs RKC Waalwijk 2023-08-26 18:45

NEC en RKC Waalwijk zijn twee ploegen die vorig seizoen aardig wisten te verrassen. Dat gold met name voor RKC.

De Waalwijkers eindigden op een keurige negende plaats. Lang werd er geconcurreerd met NEC, maar de Nijmegenaren verloren in de slotfase wedstrijd na wedstrijd en bleven steken op de twaalfde plaats.

Dit seizoen zijn er nieuwe kansen, maar die worden voorlopig niet benut. NEC en RKC wachten nog op het eerste punt. Met name NEC had meer verwacht. De start was met een thuiswedstrijd tegen Excelsior en een uitwedstrijd bij Heracles Almelo niet overdreven zwaar. De vooraf gedroomde zes uit zes bleek in de praktijk echter een nul uit zes te zijn.

Ook RKC staat nog op 0 punten. Uit bij sc Heerenveen en thuis tegen AZ werd met 3-1 verloren. Geen start waar de ploeg van de nieuwe trainer Henk Fraser op had gehoopt. Tegen NEC moet het dan ook gaan gebeuren.

Wie blijft uit de stress?

Het seizoen is pas twee speelronden oud, maar als je ook na drie wedstrijden nog op 0 punten staat, begint de spanning toe te nemen. Het gaat te ver om dit een zespuntenwedstrijd te noemen.

Maar de spanning zal er zaterdagavond vol op staan. NEC start het duel als favoriet. De Nijmegenaren beschikken over voldoende scorend vermogen.

Er wordt trouwens nog volop rondgekeken op de transfermarkt. En er is al gezegd dat het bestuur het vertrouwen in trainer Rogier Meijer behoudt. Als zoiets in de voetballerij wordt gezegd, is het voor de trainer twee voor twaalf.

Bij RKC is het op dat gebied rustiger. AZ en sc Heerenveen zijn twee zware tegenstanders, waar je van kunt verliezen. Een resultaat zou echter wel lekker zijn voor de Waalwijkers. Het is vooral kijken naar Michiel Kramer. De spits heeft tot nu toe de enige twee doelpunten gemaakt, allebei vanaf elf meter.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account