Nederland - Eredivisie 2023-2024

01-10-2023 12:15

Voorbeschouwing NEC – Vitesse (01-10-2023)

  • Match header module: NEC vs Vitesse 2023-10-01 12:15

Het is toch altijd een van de leukste wedstrijden van het seizoen, de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse.

Spektakel, veel doelpunten en gele en rode kaarten, je moet niet verbaasd zijn als dit ook aanstaande zondag gaat gebeuren. De belangen zijn altijd groot, zowel in Nijmegen als in Arnhem. Dit keer is het met name voor de laatste stad zaak om te winnen.

Vitesse is zwak aan het seizoen begonnen, met slechts drie punten uit de eerste zes wedstrijden. NEC staat na evenveel duels op zeven punten. De spelers zullen Vitesse graag nog wat dieper in de put duwen.

Een van de problemen van Vitesse is het maken van doelpunten of, beter gezegd, het gebrek daaraan. Marco van Ginkel maakte op 19 augustus het laatste doelpunt, daarna kon Vitesse het net niet meer vinden.

Zonder doelpunten wordt het een lastig verhaal, daar kunnen ze bij SC Cambuur over meepraten. Niet dat Vitesse onderweg is naar de Keuken Kampioen Divisie, maar het gebrek aan doelpunten zal trainer Philip Cocu toch zorgen baren.

Manhoef terug

Een voordeel voor Vitesse is dat de smaakmaker van vorig seizoen, Million Manhoef, weer terug is na een schorsing. Als hij het op zijn heupen heeft, kan er voor Vitesse zomaar een goed resultaat uitrollen.

NEC staat voorlopig in de middenmoot. Na nederlagen in de eerste twee wedstrijden gaat het een stuk beter in Nijmegen.

Voor het bestuur van beide ploegen wordt het spannend. Niet alleen vanwege de uitslag, maar ook door eventueel wangedrag van de supporters. Als de fans het met elkaar aan de stok krijgen, mag er tien jaar geen uitpubliek bij onderlinge wedstrijden komen. Of dat dreigement iets uithaalt, moet zondag blijken, maar je bent geneigd te zeggen van niet.

NEC won 16 van de 30 eerdere ontmoetingen in Nijmegen. Vitesse was 11 keer de sterkste. NEC is in deze 31ste editie van de Gelderse derby tegen Vitesse favoriet, dat is ook weleens anders geweest.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account