Nederland - Eredivisie 2023-2024

06-04-2024 20:00

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Excelsior (06-04-2024)

  • Match header module: PEC Zwolle vs Excelsior 2024-04-06 20:00

Voor PEC Zwolle leek het lange tijd een vrij zorgeloos seizoen te worden. De plek in de middenmoot was redelijk stevig en er was zelfs nog een kans op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Inmiddels ziet het er heel wat minder rooskleurig uit. PEC Zwolle is de huidige nummer veertien in de eredivisie. Op dit moment is er nog weinig aan de hand.

De voorsprong op de nummer zestien, Excelsior, is zes punten. Met nog zes wedstrijden te gaan, mag dat in principe geen probleem zijn. Nu wil alleen het toeval dat beide ploegen elkaar zaterdagavond treffen. Voor Excelsior is dit dan ook de uitgelezen kans om het gat voor de helft de dichten.

De derde club van Rotterdam volgt een beetje hetzelfde patroon als PEC Zwolle: prima aan het seizoen begonnen, maar daarna is de klad erin gekomen. Excelsior heeft na de winterstop maar vijf punten gepakt. Dat is veel te weinig.

Met PEC aankomende zaterdag en FC Volendam volgende week volgen er twee tegenstanders waartegen punten moeten worden gepakt.

Concurrenten en toppers

PEC Zwolle heeft in de laatste zes wedstrijden een lekker gevarieerd programma. Met Excelsior, RKC Waalwijk en Heracles Almelo volgen er nog drie directe concurrenten.

De andere duels zijn echter tegen Feyenoord, FC Twente en NEC. Ook voor Excelsior gaat het nog zwaar worden, met onder meer Feyenoord, Ajax en NEC als opponenten. Voor beide ploegen moet het zaterdag dan ook gebeuren.

Voor PEC Zwolle betekent een overwinning vrijwel zeker handhaving op het hoogste niveau. Excelsior kan zich in principe een nederlaag veroorloven, maar wil natuurlijk graag winnen.

Gezien de magere vorm van Excelsior is PEC favoriet om de zege te pakken. Maar vanzelf zal het zeker niet gaan. De spanning zal voelbaar zijn, op de tribunes, maar ook op het veld.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account