Nederland - Eredivisie 2023-2024

19-05-2024 14:30

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Twente (19-05-2024)

  • Match header module: PEC Zwolle vs FC Twente 2024-05-19 14:30

De voorronde van de Champions League staat zondag op het spel voor FC Twente. De Tukkers hebben alles in eigen hand.

Bij een overwinning op PEC Zwolle is de derde plek en daarmee de voorronde van de Champions League zeker. Bij een nederlaag of gelijkspel kan AZ nog over Twente wippen.

Het is zelfs mogelijk dat beide ploegen exact gelijk eindigen (punten, doelsaldo en onderling resultaat), waardoor er een beslissingswedstrijd volgt. Dat zullen ze in Enschede absoluut willen voorkomen.

Nu ziet het er zeker goed uit voor FC Twente. De 7-2 overwinning op Volendam heeft voor vertrouwen gezorgd, hoewel FC Twente dondersgoed weet dat FC Volendam geen PEC Zwolle is.

Tegen op papier mindere ploegen weet FC Twente wel bijna altijd een resultaat te boeken. Nederlagen worden geleden tegen topclubs of ploegen uit de subtop, met als enige uitzondering RKC Waalwijk, in het begin van het seizoen.

PEC: onopvallend, maar prima

PEC Zwolle heeft er een keurig seizoen opzitten. Vorig seizoen speelde PEC nog in de Keuken Kampioen Divisie. Als je terugkomt met een (voorlopige) twaalfde plaats doe je het prima.

Het is niet overdreven sprankelend wat de Zwollenaren laten zien, maar daar zal niemand iets om geven. PEC is weer een stevige eredivisionist en dat was het doel voor dit seizoen.

Het is gissen hoe de ploeg zondag voor de dag komt. Je ziet duidelijk dat de doelen zijn bereikt, hoewel het er vorig weekend in Waalwijk lang naar uitzag dat er gewonnen zou worden.

FC Twente zal zondag snel op voorsprong willen komen. Als het echter lang 0-0 blijft, wordt het nog een spannende middag.

De Tukkers zijn op voorhand favoriet om te winnen, maar je weet nooit wat de spanning met de ploeg doet. Het is immers niet dat FC Twente zich ieder jaar voor de voorronde van de Champions League kan plaatsen.

Jacks logo


Pak €60 aan Free Bets


  • Maak een account aan bij Jacks.nl

  • Zet €10 in en pak €60 aan free bets

  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account