Nederland - Eredivisie 2023-2024

27-08-2023 12:15

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht (27-08-2023)

  • Match header module: PEC Zwolle vs FC Utrecht 2023-08-27 12:15

PEC Zwolle en FC Utrecht zijn nog puntloos. Voor een gepromoveerde ploeg zoals PEC is dat niet zo vreemd, voor FC Utrecht is het dat wel.

Ter verdediging van de Domstedelingen kun je zeggen dat het niet bepaald mee heeft gezeten. Afgelopen weekend tegen sc Heerenveen werd bijvoorbeeld tweemaal in korte tijd de lat geraakt.

Aan de andere kant moet je ook toegeven dat het tot nu toe zeer teleurstellend is wat FC Utrecht laat zien. Als het tij niet snel gekeerd wordt, kan het weleens een heel vervelend seizoen worden. Niet dat een scenario zoals dat van FC Groningen dreigt, maar je weet nooit wat er kan gebeuren.

PEC Zwolle zal blij zijn dat het FC Utrecht treft. PEC is het seizoen begonnen met nederlagen tegen Sparta Rotterdam en FC Twente. Dat zijn de nummers zes en vijf van het vorige seizoen, allerminst een schande dus.

Tegen FC Utrecht moet het gaan gebeuren. PEC heeft op papier zeker geen slechte ploeg. Voorin kan het met Lennart Thy en Ferdy Druijf voor het nodige gevaar zorgen.

Wachten op Douvikas

Bij FC Utrecht is het wachten op Anastasios Douvikas. Deels op doelpunten, maar daar wacht heel FC Utrecht op. Het is de enige ploeg die dit seizoen nog niet heeft gescoord.

De treffers moeten normaal gesproken van Douvikas komen, maar de kans is redelijk aanwezig dat de Griek Utrecht gaat verlaten.

In de pers heeft technisch directeur Jordy Zuidam al laten weten dat Douvikas bij het juiste bod gaat vertrekken. Voor FC Utrecht zou dat financieel gezien een mooie slag zijn, maar wie moet dan de doelpunten gaan maken?

Zoals gezegd zou het weleens een vervelend seizoen kunnen worden. Hoe voorkom je dat? Door te winnen. PEC Zwolle lijkt daar een goede tegenstander voor, maar dat zal PEC ook over FC Utrecht denken.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account