Nederland - Eredivisie 2023-2024

08-10-2023 12:15

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord (08-10-2023)

  • Match header module: PEC Zwolle vs Feyenoord Rotterdam 2023-10-08 12:15

Na de verloren uitwedstrijd tegen Atlético Madrid mag Feyenoord zondag naar Zwolle. PEC Zwolle doet het als gepromoveerde ploeg helemaal niet verkeerd.

Na zeven wedstrijden staat de teller op zeven punten, voorlopig goed voor een elfde plaats. Als dit ook de stand na 34 wedstrijden is, zet iedereen in Zwolle meteen zijn handtekening eronder.

Bij Feyenoord zijn ze minder tevreden over de stand. De regerend landskampioen staat vierde. Dat komt door de twee gelijke spelen aan het begin van het seizoen. Sindsdien walst Feyenoord over de tegenstanders heen.

PEC Zwolle wordt misschien wel andere koek. Een blik op het verleden leert dat Feyenoord het altijd lastig heeft in Zwolle. De laatste drie ontmoetingen werden dan wel gewonnen, makkelijk ging het nooit.

Een leuk detail is natuurlijk dat Arne Slot in Zwolle woont en lang voor de club heeft gespeeld. Tijdens een van de zeges van PEC Zwolle op Feyenoord, in 2013, stond Slot in de basis.

Kan PEC Giménez stoppen?

Zodra een spits het seizoen begint met een aantal doelpunten, wordt het record van Coen Dillen erbij gepakt. Dillen scoorde 43 keer in het seizoen 1956/1957. De huidige spits Santiago Giménez staat na zeven wedstrijden op tien treffers. Als hij dit gemiddelde volhoudt, gaat het record eraan.

Maar ja, aan ‘als’ heb je niet zoveel. Pas als Giménez met een wedstrijd of 15 te gaan rond de 30 doelpunten zit, wordt het interessant. Nu wil de Mexicaan gewoon zoveel mogelijk scoren, voor zijn marktwaarde en voor Feyenoord.

De Rotterdammers zijn niet alleen afhankelijk van de goals van Giménez. Het elftal draait erg goed en Feyenoord is dan ook een van de favorieten voor de titel. PEC Zwolle heeft een behoorlijke ploeg en gaat zich waarschijnlijk vrij eenvoudig handhaven.

Een zege tegen Feyenoord is wat anders. Het zou een grote verrassing als PEC Zwolle de drie punten pakt.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account