Nederland - Eredivisie 2023-2024

29-10-2023 14:30

Voorbeschouwing PSV – Ajax (29-10-2023)

  • Match header module: PSV Eindhoven vs AFC Ajax 2023-10-29 14:30

Koploper PSV tegen de nummer 17 van de ranglijst. Helaas voor supporters van Ajax (en stiekem veel andere voetballiefhebbers) gaat dit niet over een duel van PSV met, pak hem beet, FC Volendam.

Het gaat wel degelijk om PSV – Ajax. De Eindhovenaren zijn dit seizoen nog zonder puntverlies en staan dan ook fier bovenaan. Het woord ‘fier’ is bepaald niet op Ajax van toepassing. Ajax won dit seizoen in de competitie pas één keer, speelde tweemaal gelijk en verloor vier keer.

Het restant tegen RKC (2-3 voorsprong) en de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam staan nog wel op het programma. Als Ajax deze twee duels wint, staat het net aan in het linkerrijtje.

Zondag is er maar één favoriet en dat is PSV. Natuurlijk blijft het voetbal en kan er op het veld van alles gebeuren, maar normaal gesproken gaat PSV winnen. De verdediging van Ajax vertoont met de week meer gelijkenissen met een gatenkaas.

Het is ongelooflijk hoe makkelijk de Amsterdammers tegendoelpunten krijgen. De teller staat dit seizoen al op 16. PSV heeft pas drie treffers moeten incasseren.

Ook afgelopen donderdagavond in het duel tegen Brighton & Hove Albion kreeg Ajax weer doelpunten tegen. Twee om precies te zijn.

Andere trainer

Maandag werd trainer Maurice Steijn de laan uitgestuurd. ‘In goed onderling overleg’, zoals dat genoemd wordt. Steijn moest het doen met een selectie die niet de zijne was, maar iedereen zal het erover eens zijn dat hij er te weinig heeft uitgehaald.

Of assistent Hedwiges Maduro zondag ook voor de groep staat, is nog niet bekend. Ajax is in gesprek met John van ’t Schip als opvolger. Wie het ook wordt, deze trainer zal aan de slag moeten met het dolende Ajax en het gebrek aan goede verdedigers.

Bij PSV zullen ze komende week misschien weleens terugdenken aan de 10-0 tegen Feyenoord. De Rotterdammers waren toen net zo dramatisch in vorm als Ajax nu. De grootste overwinning ooit van PSV tegen Ajax is 6-2.

In Amsterdam houden ze hun hart vast voor aanstaande zondag. Inzetten op meer dan/minder dan doelpunten lijkt ons een veilige keuze.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account