Nederland - Eredivisie 2023-2024

30-09-2023 18:45

Voorbeschouwing PSV – FC Volendam (30-09-2023)

  • Match header module: PSV Eindhoven vs FC Volendam 2023-09-30 18:45

Ploegen die al door PSV verslagen zijn verslagen dit seizoen; FC Utrecht, Vitesse, RKC, NEC, Almere City en Go Ahead Eagles.

De kans is groot dat FC Volendam na zaterdag in dat rijtje staat. Beginnen met zes overwinningen is indrukwekkend, maar je moet wel zo eerlijk zijn om toe te geven dat het niet de zwaarste start is geweest.

Natuurlijk moet je de wedstrijden wel winnen en dat doet PSV overtuigend. Het is smullen voor de fans in Eindhoven. Verdedigend staat het erg goed en de aanvallers weten elkaar en het net prima te vinden.

De wereld ziet er in het palingdorp heel anders uit. FC Volendam wist vorig weekend het eerste punt te pakken. Moeizaam, maar het was een opsteker in een verder vervelend seizoen.

Achter de schermen is er veel gedoe geweest, met Carel Eiting die naar FC Twente wilde (en uiteindelijk mocht) en met Mbuyamba die zich heeft ziekgemeld. En sportief gaat het dus ook niet naar wens.

Hopen op een wonder

Hoeveel procent kans FC Volendam heeft op een zege bij PSV? Laten we het houden op een half procent. Dit zijn voor FC Volendam niet de wedstrijden waarin het moet gebeuren. Misschien dat dit voor een ontspannen sfeer zorgt, maar tegen PSV ben je als mindere ploeg toch altijd bang dat je met een zeer dikke nederlaag van het veld stapt.

In het verleden werd het al eens 10-0 in Eindhoven. En op de eerste zege van FC Volendam op bezoek bij PSV is het nog altijd wachten.

Mocht PSV halverwege op een comfortabele voorsprong staan, dan is de kans groot dat de ploeg overschakelt op de spaarstand. Dinsdag wacht Sevilla in de Champions League. Dat duel moet PSV winnen om kans te houden op overwintering.

Voor FC Volendam ligt daar misschien nog een kans, hoewel dit een heel klein kansje is.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account