Nederland - Eredivisie 2023-2024

21-10-2023 18:45

Voorbeschouwing PSV – Fortuna Sittard (21-10-2023)

  • Match header module: PSV Eindhoven vs Fortuna Sittard 2023-10-21 18:45

PSV is de trotse koploper in de eredivisie. De Eindhovenaren zijn nog zonder puntverlies en de kans is behoorlijk groot dat er ook na zaterdag nog een perfecte score achter de naam van PSV staat.

Tegenstander Fortuna Sittard begon prima aan het seizoen, maar de laatste drie wedstrijden werden kansloos verloren. Dan is het niet lekker om op bezoek te gaan in Eindhoven.

Nu is het nog lang geen paniek in Sittard, Fortuna staat op een keurige negende plaats. Het staat nog wel erg dicht bij elkaar. Twee nieuwe nederlagen en Fortuna kan zomaar zestiende staan.

Bij PSV is het niet allemaal hosanna. Noa Lang, een van de smaakmakers van de Eindhovenaren, is geblesseerd. Het is nog niet duidelijk wanneer hij terug is, maar de berichten die in de media verschijnen zijn weinig hoopgevend.

Ook zonder Noa Lang moet het wel lukken, met Luuk de Jong in topvorm en Bakayoko die een wedstrijd kan openbreken.

Wat kan Fortuna Sittard?

Fortuna Sittard heeft helemaal geen verkeerde ploeg. De laatste weken mag het dan wat minder goed lopen, kwaliteit is er genoeg. Tegen PSV hebben de mannen van Danny Buijs niks te verliezen, wat wellicht bevrijdend werkt.

Bij Fortuna Sittard is het vooral kijken naar Alen Halilovic. De Kroatische middenvelder begon sterk aan het seizoen. Voor de Limburgers is het te hopen dat hij zijn goede vorm weer kan terugvinden. Op dat vlak helpt het niet mee dat PSV de tegenstander is.

De Eindhovenaren zijn torenhoog favoriet om de zege te pakken. Het zou de negende overwinning in evenveel wedstrijden zijn. Een week later kan in eigen huis tegen Ajax voor de tiende zege worden gestreden.

Zover is het nog niet, eerst wacht Fortuna Sittard. De Limburgers wonnen op bezoek bij PSV nog nooit. De kans is erg klein dat dit zaterdag wel gaat gebeuren.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account