Nederland - Eredivisie 2023-2024

16-02-2024 20:00

Voorbeschouwing PSV – Heracles Almelo (16-02-2024)

  • Match header module: PSV Eindhoven vs Heracles Almelo 2024-02-16 20:00

De 22e speelronde wordt geopend door koploper PSV.

Volgende week spelen de Eindhovenaren het heenduel tegen Borussia Dortmund in de Champions League, vandaar deze vrijdagse wedstrijd.

PSV is na de winterstop minder indrukwekkend dan ervoor. Dat zegt iets over het sublieme spel in 2023, maar ook wel wat over hoe het dit jaar gaat. PSV speelde al twee keer gelijk en won weinig overtuigend van laagvliegers Almere City en FC Volendam. Tussendoor werd voor de beker verloren van Feyenoord.

Het is lastig om aan te geven wat er nu precies niet loopt bij PSV. De ploeg van Peter Bosz kampt de laatste weken wel met wat blessureleed, maar de selectie is breed genoeg om gaten op te vullen. Sterker nog, voor de winterstop was de bank misschien wel het sterkste punt van PSV.

Nu is het ook weer zo dat een ploeg niet altijd top kan zijn. Het is dan ook vrij normaal dat het nu wat moeizamer gaat. Voor de spanning in de competitie maakt dit vooralsnog weinig uit, de voorsprong van PSV is nog altijd comfortabel.

Drie heel belangrijke punten

Heracles Almelo trekt met een goed gevoel naar Eindhoven. Vorig weekend werd moeizaam met 3-2 van Vitesse gewonnen, na een 0-2 achterstand. Dat het niet vanzelf ging, zal niemand in Almelo erg vinden.

De voorsprong op de nummers zeventien en achttien (FC Volendam en Vitesse) bedraagt nu 10 punten. Een mooie kloof.

Tegen PSV valt er normaal gesproken niks te halen voor Heracles. De koploper is vele malen beter. Ondanks de wat mindere vorm is de kans 99% dat PSV vrijdagavond drie punten aan het toch al indrukwekkende totaal mag toevoegen.

Die ene procent in het voordeel van Heracles is er natuurlijk altijd. In het verleden is er drie keer gewonnen op bezoek bij PSV. De laatste keer was in het seizoen 1964/1965.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account