Nederland - Eredivisie 2023-2024

12-11-2023 12:15

Voorbeschouwing PSV – PEC Zwolle (12-11-2023)

  • Match header module: PSV Eindhoven vs PEC Zwolle 2023-11-12 12:15

Wordt PEC Zwolle het volgende slachtoffer van PSV? De kans is groot van wel. In de eredivisie is PSV tot dusver heer en meester.

De Eindhovenaren hebben het nog geen enkele keer écht lastig gehad, misschien op de eerste helft tegen Ajax na. Verder worden de tegenstanders overklast.

PSV heeft inmiddels al een voorsprong van zeven punten op de eerste achtervolgers. In deze vorm lijkt PSV rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen.

De komende weken gaan wel cruciaal worden. Na de ontmoeting met PEC volgen namelijk uitwedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord. Als PSV ook die duels wint, kan de schaal alvast naar Eindhoven worden gebracht.

Peter Bosz zal erop hameren dat er nog niet aan die wedstrijden mag worden gedacht. PEC Zwolle is bezig aan een degelijk seizoen, wat knap is voor een promovendus. PEC staat na elf wedstrijden op een prima zevende plaats.

Eindelijk weer een resultaat voor PEC?

Als je naar het verleden kijkt, dan zie je dat PEC het vaak moeilijk heeft in Eindhoven. De laatste acht wedstrijden werden (kansloos) verloren. De laatste zege boekte PEC in 2013. Het was de fameuze wedstrijd waarin Erik Pieters (PSV) rood kreeg en in al zijn woede een raam vernielde. Het gevolg was een diepe wond en twee maanden blessureleed.

Ditmaal is PSV huizenhoog favoriet voor een nieuwe zege. In de eredivisie is PSV momenteel voor elke tegenstander een nachtmerrie. Er wordt erg makkelijk gescoord en het zijn meerdere spelers die het net vinden, waarvan Luuk de Jong het vaakst met zes doelpunten. Tegen Heracles werden de doelpunten door zes verschillende spelers gemaakt.

PSV scoort er gemiddeld net geen vier per wedstrijd, een ongekend gemiddelde. Voor PEC Zwolle wordt het tegenhouden en hopen op een wonder. Elk resultaat is een bonus.

Voor PSV is winnen een must, gezien het zware programma dat eraan komt.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account