Nederland - Eredivisie 2023-2024

19-05-2024 14:30

Voorbeschouwing PSV – RKC Waalwijk (19-05-2024)

  • Match header module: PSV Eindhoven vs RKC Waalwijk 2024-05-19 14:30

Het puntenrecord van Ajax kan PSV niet meer evenaren, maar dat mag de pret niet drukken.

PSV is de meer dan terechte kampioen. In de competitie werd maar één keer verloren en vier keer gelijk gespeeld. Daar komt nog het indrukwekkende doelsaldo van 108 voor en 20 tegen bij.

Deze jaargang zal in Eindhoven de geschiedenisboeken ingaan als een van de beste ooit. De mannen van Peter Bosz zullen zondag op een mooie manier willen afsluiten.

Voor tegenstander RKC Waalwijk staat er veel op het spel. Momenteel staan de Waalwijkers op doelsaldo boven Excelsior. Het verschil is echter maar drie doelpunten.

In de wetenschap dat PSV behoorlijk kan uithalen, zal de ploeg van trainer Henk Fraser met een allesbehalve gerust hart de korte verplaatsing naar Eindhoven maken.

Voor Fraser is het geen makkelijke wedstrijd om een plan te maken. Ga je proberen om de schade te beperken, of probeert hij drie punten te pakken? Deze week zal hij het plan moeten uitdokteren.

Bellen met Leo van Veen

Het is een idee voor Fraser om even met Leo van Veen te bellen. Hij was in 1993 trainer van RKC toen de Waalwijkers de enige zege ooit in Eindhoven boekten. Het werd op 30 januari 1993 maar liefst 0-3. PSV had destijds geen misselijke ploeg, met onder meer Romário, Kieft en Vanenburg.

Als RKC er komende zondag in slaagt om van PSV te winnen, zal dit resultaat met dikke letters in de boeken komen.

Die kans is natuurlijk klein. PSV heeft wat goed te maken na de 1-1 bij Fortuna Sittard. Reken er maar op dat de thuisploeg met een knaller wil afsluiten.

Voor RKC zal het zaak worden om de schade te beperken. En dan hopen dat het genoeg is om op de vijftiende plaats te blijven staan.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account