Nederland - Eredivisie 2023-2024

07-12-2023 18:45

Voorbeschouwing PSV – sc Heerenveen (07-12-2023)

  • Match header module: PSV Eindhoven vs sc Heerenveen 2023-12-07 18:45

PSV is glansrijk door de drie zware wedstrijden gekomen. In de competitie werd achtereenvolgens van FC Twente en Feyenoord gewonnen.

En in de Champions League was PSV te sterk voor Sevilla, goed voor plaatsing voor de achtste finales.

De Eindhovenaren koersen regelrecht op de landstitel af. Na veertien wedstrijden bedraagt de voorsprong op de nummer twee al tien punten. Wie twijfelt er nog aan het kampioenschap van PSV?

De tegenstander van donderdagavond is sc Heerenveen. De Friezen begonnen moeizaam aan het seizoen, waarbij de roep om het vertrek van trainer Kees van Wonderen groot was. Van de laatste vijf competitiewedstrijden werden er echter vier gewonnen.

Dat gebeurde ook nog eens overtuigend. Het gevolg is dat Heerenveen naar de zevende plaats is opgeklommen. Met het vertrouwen zit het wel goed en er zal dan ook enige hoop zijn op een goed resultaat in Eindhoven.

Blessurezorgen PSV?

PSV moest het tegen Feyenoord doen zonder Noa Lang en Hirving Lozano. Trainer Peter Bosz kon vorig weekend niet zeggen of hij het duo tot de winterstop kwijt is.

Met Yorbe Vertessen heeft Bosz een prima alternatief, maar hij is niet de eerste keus. Bij PSV lopen ze na een lange eerste seizoenshelft op hun laatste benen. Dat merk je niet zozeer in de wedstrijden, maar wel met blessuregevallen.

Daar liggen misschien kansen voor sc Heerenveen. Nu gaat het tegen dit PSV niet meevallen om een resultaat te boeken. PSV is in de eredivisie onklopbaar. Natuurlijk zullen het geen 34 zeges worden, maar ze zijn erg moeilijk te verslaan.

In 2009 won sc Heerenveen voor het laatst op bezoek bij PSV. Dankzij een benutte strafschop in de blessuretijd werd met 2-3 gewonnen. Dat zou nu een daverende verrassing zijn.

Toch is het niet ondenkbaar. De eerste nederlaag van PSV komt met de week dichterbij. Je weet alleen niet wanneer het gebeurt.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account