Nederland - Eredivisie 2023-2024

05-05-2024 12:15

Voorbeschouwing PSV – Sparta Rotterdam (05-05-2024)

  • Match header module: PSV Eindhoven vs Sparta Rotterdam 2024-05-05 12:15

PSV wordt zondagmiddag kampioen. Helemaal zeker is het nog niet, maar je moet in Nederland goed zoeken naar iemand die gelooft dat het zondag niet gaat lukken.

PSV maakt de laatste weken weer volop indruk. In de vorige speelronde werd er bijvoorbeeld nog met maar liefst 8-0 gewonnen op bezoek bij sc Heerenveen.

Het is natuurlijk geen zekerheid dat het tegen Sparta net zo makkelijk gaat, maar de kans op een overwinning is erg groot.

PSV wordt de terechte kampioen. Het spel is uitstekend en het plezier spat er van af. Je mag een groot feest verwachten. De laatste landstitel van de Eindhovenaren is alweer even geleden.

In het seizoen 2017/2018 werd PSV onder leiding van Philip Cocu kampioen. Van die ploeg zijn alleen Luuk de Jong en Hirving Lozano nog over. Met de kanttekening dat ze allebei tussentijds bij andere clubs hebben gespeeld.

Sparta en de play-offs

Sparta Rotterdam deed afgelopen weekend uitstekende zaken in de strijd om een play-off ticket. Zelf won Sparta, zij het moeizaam, van FC Volendam. Directe concurrent sc Heerenveen werd afgedroogd door PSV, waardoor plaatsing voor Sparta nagenoeg zeker is.

Definitief is het nog niet, maar het kan nauwelijks nog misgaan. Dat kan een voordeel zijn op bezoek bij PSV. Sparta heeft immers niks te verliezen. Nu zal het ook niet zo zijn dat de Rotterdammers zonder spanning naar Eindhoven afreizen. Ook zij hebben gezien hoe PSV tekeerging tegen sc Heerenveen.

De laatste jaren heeft PSV het in eigen huis altijd moeilijk tegen Sparta. Vorig seizoen eindigde het in 0-0. De jaren daarvoor was het verschil telkens maar een doelpunt.

Voor de laatste overwinning van Sparta in Eindhoven is het teruggaan naar december 1995. Toen werd het 1-2. De kans dat Sparta Rotterdam 29 jaar later opnieuw wint, is erg klein.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account