Nederland - Eredivisie 2023-2024

13-04-2024 16:30

Voorbeschouwing PSV – Vitesse (13-04-2024)

  • Match header module: PSV Eindhoven vs Vitesse 2024-04-13 16:30

Na de eclatante zege van vorig weekend op AZ is wel duidelijk dat PSV het landskampioenschap gaat pakken. Dat kan nog niet in de wedstrijd tegen Vitesse.

Niettemin gaat dit de volgende stap richting de titel worden. Vitesse is er niet in geslaagd de laatste strohalmen te grijpen. De kans op handhaving wordt met de week kleiner. Een uitwedstrijd bij de koploper kunnen de Arnhemmers er eigenlijk niet bij hebben.

Voor PSV kwam de 5-1 overwinning op AZ op een goed moment. Na de nederlaag tegen NEC was het de vraag of de ploeg niet in een neerwaartse spiraal zou belanden. Daar is geen sprake van.

En omdat Feyenoord verrassend twee punten liet liggen op bezoek bij FC Volendam is er van stress geen sprake meer. PSV kan ontspannen richting het 25e landskampioenschap.

28 mei 1989

Voor Vitesse is er een wonder nodig om ook volgend seizoen op het hoogste niveau te spelen. Mathematisch gezien kan het nog altijd. De achterstand op nummer zestien Excelsior is vijf punten. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het mogelijk om die kloof te dichten.

Maar het programma van Vitesse is zwaar en het spel over het algemeen bedroevend. En, eerlijk is eerlijk, het zit ook niet mee. In de derby tegen NEC speelde Vitesse helemaal niet slecht. Maar het effectieve NEC won met 0-3.

De laatste wedstrijd op het tweede niveau van Nederland was op 28 mei 1989. Ook toen speelde Vitesse in Eindhoven, tegen het huidige FC Eindhoven.

Dankzij twee doelpunten van Jurrie Koolhof werd er met 1-2 gewonnen en werd het kampioenschap in de eerste divisie gepakt. De kans dat Vitesse een kleine 35 jaar later opnieuw in Eindhoven wint, is klein.

Als je 100 euro op een overwinning inzet, kan je bij een zege van Vitesse de club zowat overnemen.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account