Nederland - Eredivisie 2023-2024

27-09-2023 14:00

Voorbeschouwing restant Ajax – Feyenoord (27-09-2023)

  • Match header module: AFC Ajax vs Feyenoord Rotterdam 2023-09-27 14:00

Het restant tussen Ajax en Feyenoord wordt woensdagmiddag zonder publiek uitgespeeld. De aftrap van het duel is om 14:00 uur.

Feyenoord begint aan het restant van 33 minuten met een 0-3 voorsprong. De Klassieker werd zondagmiddag gestaakt, omdat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid. Daar is al veel over gezegd en nog meer over geschreven.

Nadien is er bij Ajax het nodige gebeurd. Technisch directeur Sven Mislintat is ontslagen. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de magere prestaties op het veld. Waarschijnlijk vallen er nog meer slachtoffers.

Trainer Maurice Steijn staat nog gewoon voor de groep. Hoe lang dat zo blijft, hangt waarschijnlijk niet af van het restant tegen Feyenoord. Zaterdagavond staat de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk op het programma. Wordt ook dat duel verloren, dat gaat het een lastig verhaal worden voor Steijn.

Wat kan Ajax nog?

Ajax heeft wel alle kans om er iets van te maken in het restant. De Amsterdammers hebben helemaal niks te verliezen. Misschien start Steijn wel met vier aanvallers en speelt hij achterin één op één. Stel dat Ajax snel op 1-3 en 2-3 komt, dan is er zeker nog wat mogelijk. Het speelt ook mee dat Feyenoord weinig zin heeft om nog naar Amsterdam te komen.

In Rotterdam vinden ze dat de eindstand 0-3 moet zijn. Feyenoord heeft in de resterende 33 minuten alles te verliezen. Je kunt je voorstellen dat de spelers met zweet in de handen naar de Arena zullen gaan.

Kwalitatief is Feyenoord wel wat beter. Ajax is achterin veel te kwetsbaar. Voorin is het niet verkeerd. Brobbey kan echt wel wat, net als Berghuis en Bergwijn. Die laatste bleef zondag vanwege een blessure aan de kant.

Ajax zal vol op de aanval spelen en alle risico’s nemen. Misschien dat er een wonder gebeurt.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account