Nederland - Eredivisie 2023-2024

06-12-2023 20:00

Voorbeschouwing RKC Waalwijk – Ajax (30-09-2023)

  • Match header module: RKC Waalwijk vs AFC Ajax 2023-12-06 20:00

Ajax gaat zaterdagavond in Waalwijk proberen om de negatieve spiraal te doorbreken.

Ajax heeft pas vijf punten behaald, de slechtste start sinds het seizoen 1964/1965. Toen eindigde Ajax op een teleurstellende dertiende plaats in de eredivisie, in een tijd dat de eredivisie maar uit zestien ploegen bestond.

Als je de Amsterdammers ziet spelen, heb je niet het idee dat een plek in de top of subtop realistisch is. Vooral verdedigend is het erg zwak. Elke aanval van de tegenpartij is gevaarlijk.

Voorin valt het bij de Amsterdammers alleen nog wel mee. Met Berghuis, Bergwijn, Brobbey en Forbs heeft trainer Maurice Steijn flink wat te kiezen. Voor Steijn lijkt iedere wedstrijd de laatste te kunnen zijn.

Hijzelf en analisten vinden dat hij meer tijd verdient, maar in de voetballerij werkt het zo niet. Een ploeg met de naam Ajax moet in de top meedraaien. Lukt dat niet, dan vliegt de trainer eruit.

Handenwrijvende Kramer

RKC Waalwijk begon matig aan het seizoen, maar heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen. De zege van vorig weekend was onverwacht, gezien de tegenstander (FC Twente). RKC zal graag nog een keer willen stunten.

Dat geldt ook voor spits Michiel Kramer. De cultheld steekt zijn afkeer van Ajax niet onder stoelen of banken. Hij zal extra zijn best doen om de Amsterdammers pijn te doen. Sowieso hoef je een ploeg niet te motiveren tegen Ajax. Bij RKC ruiken ze bloed en denken ze een goede kans te maken om voor het eerst sinds 1988 thuis van Ajax te winnen.

Normaal gesproken is Ajax altijd favoriet op bezoek bij RKC Waalwijk. Dit keer is alles anders. Ajax speelt zo matig en met zo weinig vertrouwen dat ze van iedereen kunnen verliezen.

Het is dan ook helemaal niet gek om op een zege van RKC in te zetten.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account