Nederland - Eredivisie 2023-2024

04-04-2024 20:00

Voorbeschouwing RKC Waalwijk – Almere City FC (04-04-2024)

  • Match header module: RKC Waalwijk vs Almere City FC 2024-04-04 20:00

Als je voorafgaand aan het seizoen aan 100 voetbalvolgers had gevraagd of Almere City een van de degradanten zou worden, had waarschijnlijk meer dan de helft bevestigend geantwoord.

Een blik op de ranglijst leert, met nog zeven wedstrijden te gaan, dat handhaving bijna zeker is. Sterker nog, deelname aan de play-offs voor Europees voetbal is een realistisch doel. Almere City FC staat twaalfde en heeft maar vijf punten achterstand op de nummer acht.

Bij bekerwinst van Feyenoord plaatst ook de nummer negen zich voor de play-offs, wat de mogelijkheden voor Almere City FC alleen maar groter maakt.

Tegenstander RKC Waalwijk liep vorig seizoen de play-offs net mis. Het mislopen van de play-offs is dit jaar het echte doel, zij het dat om andere play-offs gaat.

RKC Waalwijk staat nu vijftiende, met een puntje meer dan Excelsior. Momenteel is dat net voldoende, maar RKC heeft nog een aantal punten nodig om echt veilig te zijn.

Twee zeer belangrijke duels

Voor de Waalwijkers gaat het er in de komende twee duels om spannen. Almere City FC is niet de moeilijkste tegenstander. En komend weekend wacht hekkensluiter FC Volendam.

In Waalwijk zullen ze op minimaal vier punten rekenen. En dan ziet de stand er weer een stuk rooskleuriger uit. Om te winnen, moet er ook gescoord worden. Dat is nu net het probleem bij RKC.

Maar je moet ook niet te negatief worden. Uit de laatste drie wedstrijden hebben de Brabanders vijf punten gepakt. Dat is lekker voor het vertrouwen.

Almere City FC kan ontspannen naar het duel toeleven. Niks moet, want handhaving is al knap. Alles wat er nog bij komt, is bonus. Juist die onbevangenheid kan voor een heel mooi slot van het seizoen zorgen.

De debutant in de eredivisie heeft de beste papieren om donderdagavond in Waalwijk te winnen.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account