Nederland - Eredivisie 2023-2024

20-08-2023 16:45

Voorbeschouwing RKC Waalwijk – AZ (20-08-2023)

  • Match header module: RKC Waalwijk vs AZ Alkmaar 2023-08-20 16:45

Na speelronde 1 is AZ koploper. Dat zegt natuurlijk nog weinig, behalve dat er met een klinkende 5-1 overwinning werd begonnen.

Europees ging het in het heenduel tegen FC Santa Coloma uit Andorra nog behoorlijk moeizaam, tegen Go Ahead Eagles was het genieten. RKC Waalwijk is een van de verrassingen van de laatste twee seizoenen in de eredivisie.

Nu bieden in het verleden behaalde resultaten nooit garanties voor de toekomst, en zeker niet in de voetballerij. Diverse kenners zijn het erover eens dat het voor RKC een moeilijk seizoen kan worden. De start is ook verre van simpel, met Heerenveen (3-1 verlies) en AZ. En de komende weken ziet het er ook niet eenvoudig uit.

Nu is het nog veel te vroeg voor alle hens aan dek. RKC heeft op papier helemaal geen verkeerde ploeg. Dat heeft AZ natuurlijk ook niet. Ieder jaar slagen de Alkmaarders er weer in om goede spelers aan te trekken. Ruben van Bommel is prima aan het seizoen begonnen.

En het grootste gedeelte van de ploeg van vorig seizoen is gebleven. Vergeet niet dat AZ toen lang meedeed om de knikkers.

AZ favoriet

AZ is zondag de favoriet om de zege te pakken. Dat zegt wel iets, maar lang niet alles. De laatste twee ontmoetingen in Waalwijk werden gewonnen door RKC. Ook die keren begon AZ als favoriet aan de aftrap.

Het is nog vroeg in het seizoen, en dan lijkt het altijd alsof de kans op een verrassing groter is. AZ heeft donderdag nog Europees gespeeld, maar dat mag niet meer in de benen zitten.

Niks ten nadele van FC Santa Coloma, maar het is geen Lazio Roma. Bovendien is iedereen nog helemaal fris en fruitig.

Voor de neutrale voetballiefhebber belooft het een mooi duel te worden. Beide teams willen altijd voetballen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account