Nederland - Eredivisie 2023-2024

24-09-2023 16:45

Voorbeschouwing RKC Waalwijk – FC Twente (24-09-2023)

  • Match header module: RKC Waalwijk vs FC Twente 2023-09-24 16:45

Toen Joseph Oosting overstapte van RKC Waalwijk naar FC Twente was het de vraag hoe hij het in de subtop ging doen. In zijn eerste maanden laat hij zien dat dit niveau prima bij hem past.

In Europa ging het weliswaar mis tegen Fenerbahçe, mede door een rode kaart, maar in de competitie gaat het vooralsnog crescendo. FC Twente heeft alle vier de wedstrijden gewonnen en staat gedeeld bovenaan. Vorig weekend werd er in eigen huis nog overtuigend gewonnen van Ajax. Natuurlijk is Ajax dolend, maar toch.

RKC boekte vorig weekend de eerste zege van het seizoen. Op bezoek bij Vitesse werd met 0-2 gezegevierd. Voor RKC was het een broodnodige overwinning, omdat het in de eerste wedstrijden nogal tegenviel.

De Waalwijkers speelden vorig seizoen lang mee om Europees voetbal. Of dat ook dit seizoen gaat lukken, is de vraag. Nu hoef je dat ook niet van RKC te verwachten. De begroting is namelijk de een na laagste van alle eredivisieploegen.

Druk op RKC

Nu zegt een begroting lang niet alles. RKC kon vorig seizoen met een lage begroting verrassen. Overdreven veel is er niet veranderd aan de selectie. Het is alleen nog niet echt succesvol geweest.

RKC heeft belangrijke weken voor de boeg, met onder meer wedstrijden tegen FC Volendam en Almere City FC. Als je uit de gevarenzone wilt blijven, moeten dit soort duels worden gewonnen. Een goed resultaat tegen FC Twente geeft het vertrouwen een serieuze boost.

Die kans is overigens niet groot. FC Twente barst van het zelfvertrouwen. Daarnaast is het misschien wel een voordeel dat er geen verre Europese uitwedstrijden gespeeld moeten worden. FC Twente kan zich volop op de competitie richten.

Vorig seizoen deden de Tukkers lang mee om de titel. Misschien dat ze dit seizoen echt een serieuze uitdager gaan worden. Dan moeten duels tegen ploegen als RKC wel worden gewonnen.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account