Nederland - Eredivisie 2023-2024

04-11-2023 18:45

Voorbeschouwing RKC Waalwijk – Feyenoord (04-11-2023)

  • Match header module: RKC Waalwijk vs Feyenoord Rotterdam 2023-11-04 18:45

Feyenoord leed afgelopen weekend de eerste nederlaag van het seizoen.

De Rotterdammers hadden het vooral voor rust erg moeilijk tegen FC Twente en konden in de slotfase de schade niet meer repareren. Het gevolg is dat Feyenoord een achterstand van zeven punten op PSV heeft en zich geen misstappen meer kan veroorloven. De uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk moet dan ook worden gewonnen.

RKC beleeft een heel ander seizoen dat het vorige. Een jaar geleden verraste RKC met leuk voetbal en veel overwinningen. De play-offs voor Europees voetbal werden maar net gemist, voor de Brabanders een prima prestatie. De enige play-offs die dit seizoen dichtbij lijken te komen, zijn die voor handhaving.

RKC staat voorlopig op de dertiende plaats. Er is pas drie keer gewonnen en er werd al zes keer verloren. Het probleem ligt in het scorend vermogen, of het gebrek daaraan. Met zeven doelpunten staat RKC naast Vitesse als minst scorende ploeg.

Feyenoord: een helft knallen en dan spaarstand?

Feyenoord speelt de dinsdagavond erop in Rome de belangrijke Champions League wedstrijd tegen SS Lazio. Een overwinning betekent dat Feyenoord erg dicht bij de volgende ronde is.

Het ideale scenario voor de mannen van Arne Slot is dan ook een ruime voorsprong bij rust en daarna rustig de wedstrijd uitspelen. Op papier ziet dit er prima uit, maar je hebt ook met een tegenstander te maken. RKC weet dat Feyenoord misschien al een beetje met de gedachte bij Lazio zit.

Een ander stukje hoop bij RKC Waalwijk is de reeks die wordt neergezet. Van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gewonnen. Voor een ploeg die het zwaar heeft, is dat helemaal niet verkeerd.

Ook heeft Feyenoord het traditiegetrouw lastig in Waalwijk. Nu zegt dat weinig, want op basis van de selecties moet Feyenoord makkelijk gaan winnen. Toch is een stunt nooit uitgesloten.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account