Nederland - Eredivisie 2023-2024

12-05-2024 14:30

Voorbeschouwing RKC Waalwijk – PEC Zwolle (12-05-2024)

  • Match header module: RKC Waalwijk vs PEC Zwolle 2024-05-12 14:30

Wat zal het een feest zijn geweest in de bus terug uit Almelo. RKC won met maar liefst 5-0 bij Heracles en heeft handhaving weer in eigen hand.

Met de thuiswedstrijd tegen PEC uit Zwolle is er een goede kans op een nieuw succes. PEC heeft zich twee weken geleden veilig gespeeld en dat was afgelopen weekend wel te merken.

Tegen Feyenoord liet de ploeg werkelijk niks zien, met een dikke nederlaag tot gevolg. Misschien dat juist die grote nederlaag voor revanchegevoelens kan zorgen, maar feit is dat het voor PEC niet meer hoeft.

Daar liggen dan ook mogelijkheden voor RKC Waalwijk. De ploeg van Henk Fraser heeft zich knap hersteld van de mentale tikken van de laatste weken. Thuis tegen FC Utrecht liet het de zege glippen, bij AZ werd er onnodig verloren en bij FC Volendam werd er op veel meer gerekend dan een 3-2 nederlaag.

Maar toen was daar ineens de uitwedstrijd tegen Heracles waarin spits David Min het op zijn heupen had. Mede dankzij zijn hattrick staat RKC er nu een stuk beter voor.

Grote druk

Het moet zondag voor RKC Waalwijk. In de laatste speelronde wacht namelijk de uitwedstrijd bij landskampioen PSV. Nu kan in de voetballerij alles, maar winnen bij PSV lijkt te hoog gegrepen.

Daarom zit er voor RKC niks anders op dan winnen van PEC Zwolle. Eerder dit seizoen lukte dat in Zwolle, maar dat is natuurlijk geen garantie op een nieuw succes.

Je mag ook wel verwachten dat er een iets gemotiveerder PEC aan de aftrap verschijnt. Het uitvak is uitverkocht en de supporters zullen er niet mee kunnen lachen als PEC net zo speelt als tegen Feyenoord. Daarnaast is het de vraag wat de druk met RKC gaat doen.

Het wordt zondag een spannende middag, met RKC Waalwijk als lichte favoriet.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account